🐻🐰🦊“Šuma i divlje životinje“- Interaktivna radionica, vrtić “Zeko”

Šumska pedagogija je nova alternativna koncepcija na našem području, koja je tek na početku razvijanja i upoznavanja ljudi s njom i njenim principom odgoja i obrazovanja. Ona djeci nudi potpunu slobodu u njihovim istraživanjima. Zahvaljujući prepoznatom radu i djelovanju lovaca, u četvrtak 9. novembra na poziv osoblja iz vrtića “Zeko“ u sklopu JU “Djeca Sarajeva“ naš  kolega lovac Nedim Pločo , magistar šumarstva, član Lovačkog društva “Trnovo“ – Trnovo održao je interaktivnu radionicu sa mališanima koji su u predviđenoj sedmici po planu i programu obrađivali temu “Šuma i divlje životinje“.

U saradnji sa kolegama iz Lovačko društvo “Igman” Ilidža , predsjednikom Ahmedom Hadžihalilovićem i Nedim Nogo Bachelorom šumarstva , prikupljeni su odgovarajući sadržaji i materijali koji su privukli pažnju najmlađih. Djeci su najviše pažnje privukli video snimci divljih životinja koje su zabilježile foto zamke iz lovišta kojima gazduju Trnovsko i Ilidžansko društvo, dvogled, lovački šešir, rogovlje od srndaća i jelena, kljove vepra, herbarski materijal, razne enciklopedije i još mnogo toga. Za kraj, zajedno sa mališanima iz vrtića “Zeko“ u dvorištu zasađene su simbolično 3 certificirane sadnice naših najvažnijih autohtonih drvenastih vrsta : srmča (Picea abies Karst.), jela (Abies alba Mill.) i bijeli bor (Pinus sylvestris L.) koje su donirale KJP “Sarajevo-šume” doo Sarajevo.

Zahvaljujemo se odgajivateljicama Lejli Gadžo i Aidi Agić na pozivu i mogućnosti za druženje sa najmlađima, te se nadamo uspješnoj saradnji i u budućem periodu.

Preuzeto sa:

https://www.facebook.com/100063594847997/posts/pfbid0u8PyKupQhngrWVf17KU2ZB2dDhEePM71vHvZav9Zb2K1fCQoK7teWivhvBDydq9l/?mibextid=Nif5oz

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti