Dječija nedjelja, vrtić “Ilijaš”   

Dječija nedjelja u vrtiću “Ilijaš” od 2. do 6. oktobra 2023. godine

U vrtiću “Ilijaš” u od ponedjeljaka do petka ajtivnosti posvećene “Dječijoj nedjelji” su bile dinamične, sa mnogo posjeta društvenoj okolini te posjeta roditelja u tri odgojne grupe.

Ponedjeljak je bio rezevrisan za posjetu KSC Ilijaš uz radionicu za djecu Nacrtajmo ljubav.
U utorak su tri odgojne grupe prošetale gradom uz parole o dječijim pravima i poklonima za građane Ilijaša uz napisana prava djece i želje za sretnim djetinstvom

Uz mališane je bila i policija grada kojoj se ovim putem zahvaljuju kao i Radio Ilijašu .
U srijedu su ugostili Udruženje Budimi drug, a odgajatelji su pripremili zajednički poligon za sve prisutne i zaista uz pjesmu i sport djeca su saznala da se lijepo družiti se i sa odraslim.

U četvrtak su posjetili Crveni križ uz edukativnu aktivnost na temu humanosti i pomoći drugom kako bi djeca usvojila i prihvatila dobre obrasce ponasanja u društvu, a mlađi uzrasti su imali radionice sa roditeljima uz muziku i ples.
Svim aktivnostima je prisutvovala i pedagogica Amela Mujezinovic kao stručni saradnik.

U petak su zamolili roditelje da im se priduže i na jedan dan vrate u djetinstvo pomoću zajedničke igre na otvorenom.

Roditelji dvije odgojne starije grupe su proveli jutro sa svojom djecom i odgajateljima u igri djetinstva i prolaženju sretnog poligona mladosti. U vrtiću “Ilijaš” se igralo igara sa gumom, gudbala, košarke, klikera, žmire i makazica, sličica i razmjene.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti