„Dječija nedjelja“ u OJ „Novo Sarajevo“

„Prve sedmice mjeseca oktobra, mališani iz vrtića „Mašnica“, „Košuta“, „Kekec“, „Rosica“, „Aprilski cvjetovi“ i „Zvončić“, sa velikom radošću podsjetili su na važnost svog prisustva u našoj zajednici.

U utorak, 3. oktobra 2023. godine drugari vrtića „Zvončić“ i „Rosica“, šetnjom u cilju promocije dječijih prava istakli su važnost i znanje u okviru Dječije nedjelje. Istog dana, mališani vrtića „Aprilski cvjetovi“ su podsjetili Pionirsku dolinu kao i na značaj brige i ljubavi prema životinjama, a drugari vrtića „Košuta“ su boravili u lijepom i prirodnom okruženju na planini. Drugari vrtića „Mašnica“ su podsjetili biblioteku „Dječija kuća“.

U srijedu, 4. oktobra 2023. godine, realizovan je izlet u Kids Village, a drugari odgojne grupe u 6. godini života vrtića „Rosica“ su imali priliku vidjeti i doživjeti boravak u okruženju tradicionalnih i prirodnih vrijednosti. 

Dok su se u parku vrtića „Kekec“, mališani vrtića „Košuta“ i  „Kekec“ natjecali u prijateljskom duhu kroz igru, smijeh i takmičarske igre. Mališani vrtića „Mašnica“ uživali su u lijepom i sunčanom danu na Igmanu. Ljubav prema životinjama je za mališane vrtića „Zvončić“ potvrđena u ZOO „Bambi“ .

U četvrtak, 5. oktobra 2023. godine, odgojna grupa u 6. godini života vrtića „Kekec“ položila je u znak sjećanja cvijeće  na Spomenik poginuloj djeci opkoljenog Sarajeva i  podsjetila se tužnog historijskog događaja.

U vrtiću „Rosica“ mješovita grupa je željno dočekala klauna i njegove raznovrsne prijedloge za takmičarske igre, dok se starija grupa u 6. godini života družila s djecom i drugarima „Mora nade“. U vrtiću „Aprilski cvjetovi“ realizovan je veseli dan u parku s podsjećanjem na dječija prava i radost življenja u porodici i vrtiću, kao i maleni vrtića  „Zvončić“ i “Košuta”.

U petak , 6. oktobra 2023. godine djeca svih vrtića JU „Djeca Sarajeva“ u Novom Sarajevu su sa svojim odgajateljicama kroz kreativne likovne prikaze, pjesme i igrokaze iskazala svoja znanja o tome  šta za njih predstavlja  „Dječija nedjelja“, između ostalog istakla je Amela Halilović, pedagogica.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti