Završnim svečanostima ispraćena generacija budućih školaraca VI dio  

Završne svečanosti u vrtićima JU “Djeca Sarajeva” se svake godine realiziraju kako bi djeca proslavila odlazak iz prve odgojno-obrazovne institucije.

Slave jer prave još jedan važan korak u svoju budućnost, neka taj korak bude siguran i hrabar. U školi će imati priliku da postanete baš ono što žele.  

Djeca su se u vrtiću proteklih godina igrala, družila, smijala, ljutila, ponekad bila tužna, a mnogo češće radosna, te usput mnogo toga naučila.

Prigodnim programom su pokazali da su zreli za školu i usvajanje novih znanja.

Požljeli smo sreću našim budućim malim đacima prvacima i njihovim roditeljima u novim školskim izazovima.

Vrtići:  “Razigrani dani”, “Ilijaš”, “Bajka”

Vrtić “Razigrani dani”

U vrtiću “Razigrani dani” održana je Završna svečanost u utorak, 30. maja 2023. godine kojom prilikom su ispratili 23 mala maturanta u školske klupe. Bogatim programom, recitacijama, igrokazom, pjesmom i plesom djeca su pokazala da su spremna za nove izazove koji ih očekuju.

Vrtić “Ilijaš”

Završna svečanost vrtića “Ilijaš” realizirana je u srijedu, 31. maja 2023. godine kojom prilikom su ispratili 23. generaciju maturanata.
“Odgajatelji Adnan Lisaković i Nermina Hanić su u svečanoj atmosferi ispratili 27 mališana u školu. Djeca su pjesmom, stihom, plesom sve prisutne ostavili bez daha, a kanula je i pokoja suza.
Ispred osoblja vrtića “Ilijaš” zahvaljujem se svim roditeljima na dugogodišnjoj saradnji, a Završna svečanost je inače i zadnji pokazatelj spremnosti djeteta za školu, što su se roditelji i sami uvjerili uživajući u programu koji su djeca izvela zajedno sa svojim odgajateljima. Ispunjen je cilj predškolskog odgoja i ove godine, sretna, zadovoljna i zdrava djeca odlaze u školu. Sretno našim mališanima”, kazala je Sanja Fejzić, odgovorna odgajateljica vrtića “Ilijaš”.

Vrtić “Bajka”

Završna svečanost vrtića “Bajka” realizirana je u srijedu, 31. maja 2023. godine, kojom prilikom su učiteljice ispratile buduće prvačiće.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti