Završnim svečanostima ispraćena generacija budućih školaraca V dio  

Završne svečanosti u vrtićima JU “Djeca Sarajeva” se svake godine realiziraju kako bi djeca proslavila odlazak iz prve odgojno-obrazovne institucije.

Slave jer prave još jedan važan korak u svoju budućnost, neka taj korak bude siguran i hrabar. U školi će imati priliku da postanete baš ono što žele.  

Djeca su se u vrtiću proteklih godina igrala, družila, smijala, ljutila, ponekad bila tužna, a mnogo češće radosna, te usput mnogo toga naučila.

Prigodnim programom su pokazali da su zreli za školu i usvajanje novih znanja.

Požljeli smo sreću našim budućim malim đacima prvacima i njihovim roditeljima u novim školskim izazovima.

Vrtići: “Bulbuli”, “Labudovi“, “Šareni voz“,“Umihana Čuvidina”

Vrtić “Bulbuli”,

Završna svečanost vrtića “Bulbuli” realizirana je u srijedu, 31. maja 2023. godine, kojom prilikom su učiteljice Alma Konjičanin i Nermina Redžepović ispratile buduće prvačiće.

https://youtube.com/shorts/jEilugA65UI?feature=share

Vrtić “Labudovi“

Završna svečanost vrtića “Labudovi” realizirana je u srijedu, 31. maja 2023. godine povodom ispraćaja drugara u školu.

Vrtić “Šareni voz“

Završna svečanost vrtića “Šareni voz” realizirana je u utorak, 30. maja 2023. godine.

Vrtić “Umihana Čuvidina”

Vrtićko doba  jedno je od najuzbudljivijih iskustava u životu  djeteta. To je doba kada djeca uče mnoge važne životne vještine i lekcije. Pravi i najbolji put do škole vodi kroz vrata vrtića.

U vrtiću “Umihana Čuvidina” realizovana je Završna svečanost pod nazivom “Sretno đaci prvaci” na kojoj su ispratili drugu generaciju predškolaca, spremnih za još jedan izazov na njihovom životnom putu za školu!

Budući školarci su pjesmom, plesom i recitacijom razveselili sve prisutne roditelje i goste. Prigodan program pored predškolaca, spremili su i drugari iz ostali odgojnih grupa vrtića.
Nakon nastupa  uslijedio je svečaniji dio, podjela diploma.

“Našim malim maturantima želimo puno sreće i uspjeha u novim izazovima i životnim pustolovinama i da im vrtić ostane u lijepom sjećanju”, poručile su odgajateljice Arnela Šahat i Dženana Hadžić-Husić.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti