Istraživanje likovnih materijala, vrtić “Bajka”

Kako bi im se omogućilo stvaranje iskustava i znanja u likovnom području, potrebno je djeci pružiti mogućnost istraživanja raznih likovnih materijala. Kroz istraživanje potiče se razvoj interesa za razna likovna sredstva i materijale te se potiče djetetova kreativnost. Stalnim radom treba početi od rane dobi, kako bi se djeca usvojenim navikama i radom s raznim sredstvima mogla koristiti u starijoj dobi samostalno i sa svrhom.

U vrtiću “Bajka” u Mješovitoj grupi od 6 mjeseci do 3 godine života svakodnevno odgajatelj i medicinska sestra upoznavaju djecu sa raznim materijalima primjerenim njihovoj dobi.
“Istraživali su voštanim bojama, drvenim bojama, olovkama, vodenim bojama, a najviše vole istraživanje temperom.
Slikanje temperama posebno ih veseli, stavljanje kista u boju te slikanje po papiru posmatranje kako se kist kreće i ostavlja svoj trag. Isto tako tapkali su i spužvicama, spužvastim valjcima, radili otiske točkića autića po papiru te otiskivali svoje dlanove i stopala. Mlađa djeca rado promatraju malo starije drugare te se i oni ubrzo uključuju u svoje pokušaje likovnog izražavanja”, kazala je Esmeralda Bahtijarević, medicinska sestra u vrtiću “Bajka”.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti