Završnim svečanostima ispraćena generacija budućih školaraca IV dio  

Završne svečanosti u vrtićima JU “Djeca Sarajeva” se svake godine realiziraju kako bi djeca proslavila odlazak iz prve odgojno-obrazovne institucije.

Slave jer prave još jedan važan korak u svoju budućnost, neka taj korak bude siguran i hrabar. U školi će imati priliku da postanete baš ono što žele.  

Djeca su se u vrtiću proteklih godina igrala, družila, smijala, ljutila, ponekad bila tužna, a mnogo češće radosna, te usput mnogo toga naučila.

Prigodnim programom su pokazali da su zreli za školu i usvajanje novih znanja.

Požljeli smo sreću našim budućim malim đacima prvacima i njihovim roditeljima u novim školskim izazovima.

Vrtići:  “Vjeverica”, “Košuta”, “Radost”

Vrtić “Vjeverica”

Završna svečanost vrtića “Vjeverica” realizirana je u ponedjeljak, 29. maja 2023. godine u multimedijalnoj sali Općini Novi Grad Sarajevo.
Završnom svečanošću pod nazivom “Sretno đaci prvaci” ispraćena je II generacija predškolaca iz vrtića “Vjeverica”, sa učiteljicama Selvijom i Ilmom.

Djeca su se predstavila s plesom, pjesmama i recitacijama.

“Odlaskom iz vrtića djeca će zakoračiti u jedno novo životno razdoblje, koje sa sobom nosi veće i teže izazove. Nadamo se da naša djeca neće zaboraviti vrtić, koji im je bio drugi dom.
Za trud, upornost i marljivost, za sve rješene problem; za sve radove koje su uradili; za prijateljstvo, osmijeh, zagrljaj i igru; za svaki dan koji su proveli u vrtiću, naša djeca su dobila i diplome”, kazala je Minela Hindija, odgajateljica iz vrtića “Vjeverica”.

Vrtić “Košuta”

Završna svečanost vrtića “Košuta” realizirana je u srijedu, 26. maja 2023. godine u Dječijoj kući Novo Sarajevo.

https://youtu.be/bT3rsW3n784

Vrtić “Radost”

Završna svečanost vrtića “Radost” realizirana je u sali JU OŠ “Četvrta osnovna škola” Hrasnica. Djeca svih uzrasta od jaslica do školaraca sa svojim tačkama su uveličala program.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti