Zaštitimo okoliš! Djeca vrtića „Vrapčić“ posjetila KJKP Rad Sarajevo

Svaki pojedinac u društvenoj zajednici kao njen dio i dio prirode ima odgovornost za zaštitu okoliša s toga je veoma važno upoznati djecu s vrstama otpada, načinom njegovog pravilnog odlaganja i reciklažom, kako bi  kod djece gradili zaštitnički odnos prema prirodi i želju da doprinose njenom očuvanju prema svojim mogućnostima (Emil Kamenov, 2004.).

Djeca iz vrtića „Vrapčić“ su sa učiteljicama u utorak, 23. maja 2023. godine  posjetila KJKP Rad Sarajevo i upoznala se sa pravilnim odlaganjem otpada, kao i mehanizacijom koja se koristi za održavanje čistoće grada.

“Djeca su imala priliku da posjete KJKP Rad Sarajevo, gdje su stekli nova saznanja i iskustva s ciljem očuvanja prirode i okoliša, te usvajanja vjesti o korištenju otpada u nove svrhe – reciklaže.
Nakon posjete odjelu reciklaže posjetila smo dio sa mehanizacijom koja se upotrebljava da bi naš grad bio čist i bezbjedan.
Sve ovo smo bili u prilici organizirati zahvaljujući našoj dobroj saradnji s roditeljima koji prate naš rad i potrebe naše djece”, kazala je Irena Mazalović, odgovorna odgajateljica vrtića “Vrapčić”.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti