Boje leptira, vrtić “Umihana Čuvidina” 

U vrtiću “Umihana Čuvidina” s djecom iz Odgojne grupe od 2 do 3 godine života, odgajateljica Amina Bakaran realizirala je Oglednu aktivnost pod nazivom “Boje leptira”.

Cilj aktivnosti je bio da djeca prepoznaju i imenuju osnovne boje kroz krila leptira.

“Putem aktivnosti potaknuti su svi aspekti dječijeg razvoja. Kroz motoričku igru imali su i zadatak da prepoznaju boje i sortiraju ih na tačno određeno mjesto na tabli za oblike. U centrima aktivnosti su razvijali svoju kreativnost i istraživali strukturu materijala, slikali su prstićima po foliji sa posebnim bojama napravljenim od pjene, tečnog ljepila, te boje za kolače.
Isprobali su i krila leptira napravljene od folije u boji, uočili su kako svjetlost prolazi kroz njih i stvara posebne obrise na podlozi, te su za trenutak odlutali u svijet mašte gdje su bili pravi razdragani leptirići.
Ovim putem želim da se zahvalim mojim drugarima iz grupe što su pomogli učiteljici, te bili aktivni, sarađivali su i uradili zadatke postavljene pred njih, svom kolektivu, kolegicama koje su mi nesebično pružili podršku i pomoć, te pedagogicama Merjem Berber Vehabović i Saniti Sarajčić-Kadrović, koje vjeruju u naš odgojno-obrazovni rad, pomažu nam da ga unapređujemo, te  nam daju “vjetar u leđa” za naše usavršavanje”, kazala je Amina Bakaran, odgajateljica vrtića “Umihana Čuvidina”.

https://youtu.be/srz_U1xtWSo

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti