Završnim svečanostima ispraćena generacija budućih školaraca I dio

Završne svečanosti u vrtićima JU “Djeca Sarajeva” se svake godine realiziraju kako bi djeca proslavila odlazak iz prve odgojno-obrazovne institucije.

Slave jer prave još jedan važan korak u svoju budućnost, neka taj korak bude siguran i hrabar. U školi će imati priliku da postanete baš ono što žele.  

Djeca su se u vrtiću proteklih godina igrala, družila, smijala, ljutila, ponekad bila tužna, a mnogo češće radosna, te usput mnogo toga naučila.

Prigodnim programom su pokazali da su zreli za školu i usvajanje novih znanja.

Požljeli smo sreću našim budućim malim đacima prvacima i njihovim roditeljima u novim školskim izazovima.

Vrtići: “Dunje”, “Srećica”, “Zeko”

Vrtić “Dunje”
Završna svečanost u vrtiću “Dunje” realizirana je u četvrtak, 18. maja 2023. godine. Odgajateljice Sanela Omerović i Ferijala Bajraktarević su ispratile buduće školarce.

Vrtić “Srećica”

U vrtiću “Srećica” održana je Završna svečanost malih maturanata. Odgajateljice Gazibara Nihada, Letić Dijana, Ninković Slobodanka i Babović Đenita ispratile se generaciju 2022/2023. godine, ukupno 30 djece. Svečanost je održana u vrtiću “Srećica” uz prisustvo roditelja.
“Budući školarci su pjevali, plesali, recitovali, glumili, predstavili su svoje znanje i na engleskom jeziku, na oduševljenje svojih roditelja i ostalih gostiju. Nakon svečanosti, kojom su razveselili sve prisutne, održana je i podjela zasluženih diploma. Budućim prvacima želimo da budu zdravi, sretni, zadovoljni i dobri ljudi i učenici, a njihovim roditeljima da svakog dana budu sve ponosniji na svoju djecu i da što više vremena provedu s njima.

Za svakog malog maturanta, izrađen je album uspomena iz vrtića s učiteljicama i drugarima u igri i druženju”, kazala je odgovorna odgajateljica Suanita Banda”.

Vrtić “Zeko”

Odgajateljice Gadžo Lejla i Agić Aida su ispratile buduće školarce.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti