Djeca vrtića “Trešnjica” uče o pčelama

U vrtiću “Trešnjica” dana, 10. maja 2023. godine s djecom iz Odgojne grupe u 4. godini života, odgajateljica Zumreta Dizdarević realizirala je Oglednu aktivnost pod nazivom “Medo i pčele” u okviru  teme “Stanovnici livade”.

“Mjesečna tema za mjesec maj je u velikoj mjeri bila posvećena prirodi, s obzirom da su djeca dolaskom proljeća iskazala veliko interesovanje prema istoj. Posebno su oduševljeni čestim izlascima do livade, ali i u dvorište našeg vrtića. Stoga smo odlučili da prateći njihova interesovanja, ovu sedmicu posvetimo malenim stanovnicima livade – insektima. Prema našim očekivanjima ove teme su izazvale dječije interesovanje i bili su prilično motivisani za sadržaje koje smo im ponudili, što je u konačnici uticalo na obogaćivanje njihove spoznaje o godišnjem dobu proljeću i proljetnim dešavanjima na livadi.
Ogledna aktivnost „Medo i pčele“ je bila uspješna, djeca su bila motivirana i aktivno sudjelovala u svim djelovima aktivnosti, posebno u analizi priče koju su pomno slušali”, kazala je Zumreta Didarević, odgajateljica iz vrtića “Trešnjica”.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti