„Priroda je izvor sreće!“ –  poručuje tim odgajatelja vrtića „Ilijaš“

U vrtiću “Ilijaš” dana, 3. maja 2023. godine odgajateljice Sanela Džafić, Midheta Tihić i Nermina Hanić u okviru individualnog stručnog usavršavanja su realizirala aktivnost pod nazivom “Priroda je izvor sreće” na kraju ekološkog projekta pod nazivom “Šta nam je potrebno za život?“.

Putem interaktivnog igrokaza “Priroda je izvor sreće!“ mališani su sumirali svoja stečena znanja o četiri elementa: zemlji, vodi, zraku i suncu, koji čine život na planeti Zemlji.

Djeca tri odgojne grupe su prije svega uživali u igrokazu tokom kojeg su svi zajeno pjevali i kroz pjesme o elementima slali veoma važne ekološke poruke. Potom, putem kvizova i didaktičkih igrica u svojim grupnim sobama su nastavili proširivati svoja saznanja, a u centrima aktivnosti su se mogli i kreativno izraziti u radu sa neoblikovanim materijalima.

Odgajatelji vrtića „Ilijaš“ su putem ove aktivnosti ukazali na važnost timskog rada i njegovog pozitivnog uticaja na djecu, koja su bila opuštena, sretna, zadovoljna i radoznala tokom veoma uzbudljivog i radnanog dana u vrtiću.

Aktivnostima je prisustvovala g-đa Ilda Bekrić, direktorica JU „Djeca Sarajeva“, te ispred stručnog tima g-đa Amela Mujezinović, pedagogica i g-đa Elmina Mustafić, psihologogica.

„Ispred vrtića „Ilijaš“ se ovom prilikom zahvaljujem prije svega roditeljima na njihovoj nesebičnoj podršci, a direktorici i stručnom timu na druženju, podršci i odvojenom vremenu, kako bi ovu aktivnost svojim prisustvom učinile još kvalitetnijom. Čestitke upućujem naravno i vrijednim odgajateljicama“, kazala je Sanja Fejzić, odgovorna odgajateljica vrtića „Ilijaš“.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti