Djeca vrtića “Ilijaš” istražuju važnost Sunca i solarne energije 

U sklopu mjesečnog ekološkog projekta pod nazivom „Šta nam je potrebno za život?“ u vrtiću “Iijaš” proteklu sedmicu su posvetili istraživanju Sunca kao izvora života.

Djeca su kroz recitale, pjesme, priče, igrokaze, eksperimente i prezentacije naučila mnogo o važnosti Sunca i solarne energije.

Važnost Sunca djeci je približila i g-đa Jasmina M. putem prezentacije “Sunce i solarna energija”, kao i interesantnim eksperimentima sa toplotom.

Sedmica je zaokružena sa šetnjom kroz grad u kojoj su učestvovala djeca svih pet odgojnih grupa, sa odgajateljima i roditeljima, njih preko 150 učesnika obučenih u žuto poslali su poruku građanima da je priroda i Sunce od neprocjenjive važnosti.

“Mališani obučeni u žuto su jedno veliko obećavajuće zuto Sunce koje je ovaj dan ogrijalo  srca svih prolaznika.
Hvala svim gostima što su zajedno sa nama odgajateljima uspjeli djecu uvesti u svijet četiri elemenata koji život znače i što su svojim nesebičnim doprinosom upotpunili realizaciju ovog projekta. Ovakvih eko projekata u saradnji sa društvenom sredinom treba biti više, jer djeca pamte sve i ostaće im važna predznanja kao dobra vodilja kroz daljni život. Snaga predškolstva zaista je jaka i treba da pobuđuje samo pozitivne emocije, da je život živ i topao kao Sunčeva toplota, samo trebamo tražiti i isticati takve stvari”, kazala je odgovorna odgajateljica Sanja Fejzić.

Sretan 1. maj – Međunarodni praznik rada žele Vam djeca i uposlenici JU “Djeca Sarajeva” – vrtić “Ilijaš”.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti