Povodom Dana grada Sarajeva mališani iz vrtića „Šareni voz“ posjetili Općinu Centar

Danas su mališani iz vrtića „Šareni voz“ posjetili Općinu Centar i načelnika Srđana Mandića, povodom obilježavanja 6. aprila, Dana grada Sarajeva

Načelnik Mandić zahvalio se mališanima i učiteljicama na dolasku i što su pokazali ljubav i poštovanje prema svom gradu.

–  Ja ne mogu zamisliti bolje goste u našoj Opštini, iako ih dolazi zaista puno. Naša misija je da budemo Opština za mlade, naročito u ovo vrijeme kada sve više mladih, nažalost, odlazi iz našeg grada, pa i domovine. Naš zadatak je da im obezbijedimo što bolje uslove kako bi ostali ovdje, rekao je načelnik Srđan Mandić.

Djeca iz vrtića „Šareni voz“ su tokom današnjeg druženja sa načelnikom Općine Centar razgovarali o svakodnevnim aktivnostima u vrtiću i o osnovnim školama koje će najstariji iz grupe, ove godine upisati. Također načelniku su postavljali mnoga pitanja koja su ih zanimala, te su mu recitovali pjesmice koje su naučili uz pomoć učiteljica u vrtiću. 

Mališani su za vrijeme posjete izrazili želju da obiđu prostorije u Općini Centar, a načelnik im je tu želju ispunio, te ih proveo kroz dvije službe, obnovljenu šalter salu i  Multimedijalnu salu Općine Centar. Za kraj, odveo ih je u posjetu Operativnom centru civilne zaštite.

Današnjem prijemu prisustvovale su i pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević, kao i ostale saradnice iz pomenute službe.

Djeca vrtića “Šareni voz” poklonila su načelniku Srđanu Mandiću “Slikovnicu znamenitosti grada”, koju su izradili u vrtiću za ovu priliku.

Prema:
http://Mališani iz vrtića „Šareni voz“ posjetili Općinu Centar | Općina Centar Sarajevo

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti