6. april – Dana grada Sarajeva I dio

6. april je dan kada naš grad Sarajevo slavi rođendan. Djeca u vrtiću putem raznovrsnih sadržaja imaju priliku da obogaćuju svoja znanja o građevinskim znamenitostima grada, njegovoj bogatoj istoriji, kulturnoj i tradicionalnoj baštini. Upoznavajući grad kod djece potićemo osjećaj ponosa, pripadnosti i ljubavi prema gradu i njegovim ljepotama.

U vrtićima JU “Djeca Sarajeva” prateći sve aspekte dječijeg razvoja kroz različite sadržaje i aktivnosti: svečanosti, radionice, posjete, priče, dramatizacije, pjesme, stihove i ples, uveličali su 6. april – Dan grada Sarajeva.

Vrtići: “Bajka”, “Bulbuli”, “Pčelica”, “Labudovi”, “Srećica”

Vrtić “Bajka”

Povodom 6. aprila – Dana grada Sarajeva djeca vrtića “Bajka” su posjetila Olimpijski muzej Sarajevo u kojem se čuvaju i baštine sjećanja na  XIV Zimske olimpijske igre.
Gradu za rođendan su polonili čestitku “Sarajevo ljubavi moja”.

Vrtić “Bulbuli”

Povodom 6. aprila – Dana grada Sarajeva u vrtiću “Bulbuli” sa djecom iz mješovite grupe djece od 3 godine do polaska u školu i njihovim roditeljima, odgajatelji su realizovali likovnu radionicu pod nazivom “Mom gradu”. Male i velike ruke vrijedno i složno, kao pravi neimari izradili su predivne makete sa puno ljubavi, emocije i osjećaja pripadnosti voljenom gradu.

Djeci su odgajatelji upriličili i šetnju gradom, te su posjetili Muzej književnosti i pozorište umjetnosti BiH.

Povodom 6.aprila – Dana grada Sarajeva, djeca iz vrtića Bulbuli, mješovita grupa djece od 3 godine do polaska u školu, zajedno sa svojim odgajateljicama su obilježili rođendan našeg grada Sarajeva, šetnjom kroz Bašćaršiju, od Vijećnice do Sebilja. Također su se upoznali sa kazandžijskim starinskim zanatom, te su posjetili poznatog kazandžiju Nasira Jabučara koji im je pokazao postupak nastanka posuđa (džezva, ibrici i dr.).

Vrtić “Pčelica”

Povodom 6. aprila – Dana grada Sarajeva,  djeca vrtića “Pčelica” su posjetila Zemaljski muzej BiH, te su u vrtiću kroz razne aktivnosti imali priliku da prošire svoja znanja o zamenitostima glavnog grada Sarajeva.

Vrtić “Labudovi”

Povodom 6. aprila – Dana grada Sarajeva u vrtiću “Labudovi” upriličena je svečanost pod nazivom “Djeca voljenom gradu”.

Vrtić “Srećica”

Povodom 6. aprila – Dana grada Sarajeva,  djeca vrtića “Srećica” su učestvovali u aktivnostima pod nazivom “Sretan ti rođendan, grade moj!”. Djeca su slikala, crtala i pjevala pjesme o lijepom gradu Sarajevu, a sve u cilju obilježavanja ovog bitnog dana i razvijanja ljubavi prema gradu.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti