Koncert za predškolce ”Muzička čarolija” održan u CKM sa “Doremino“, horom JU Djeca Sarajeva

Koncert za predškolce ”Muzička čarolija” održan je u subotu,  4. marta 2023. godine u JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo (CKM), sa “Doremino“, horom JU Djeca Sarajeva.

Prošla sedmica u JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo (CKM), bila je u znaku programa za djecu.

Koncert za predškolce ”Muzička čarolija”, u punoj dvorani centra, a u organizaciji CKM, JU Djece Sarajeva i Općine Centar, još jednom je pokazao koliko muzika znači za sveukupni razvoj djeteta. Pomoću pjesme i igre dijete se lakše uklapa u zajednicu i razvija osjećaj kolektivnog duha, razvija viši nivo socijalne kohezije i lakše razumije sebe i druge.

Muzika doprinosi stvaranju prijatne vaspitne sredine za igru i rad. Muzika podstiče druželjubivost i razvoj socijalnih vještina kod djece. Ona može da poboljša pažnju, raspoloženje, mentalnu stabilnost i komunikaciju. Muzika može da pomogne djeci sa smetnjama da postignu svoje razvojne ciljeve. Iskazivanje djeteta putem muzičkih aktivnosti vodi ka uspostavljanju psihičke ravnoteže, koja je jedan od značajnih uslova za dalji razvoj i napredovanje.

Hor JU Djeca Sarajeva “Doremino“ i muzička radionica centra za predškolce “Kad porastem“, oduševili su sve prisutne kompozicijama “Stonoga na skijanju”, ”Kopali smo vrtić”, ”Jagoda”, ”Veselje ptica”, ”Slovo po slovo”, ”Kiša pada”, ”Zbrka u šumi”, ”En ten tini” i plesom pčelica. Kompletna ekipa reditelja, scenografa, kostimografa, dizajnera, tehnike (Ognjenka Mikavica, Edina Gafić, Nermina Fočak, Merima Homarac, Senad Bostandžić, Džemal Karkelja i Admir Halilović), zajedno sa mališanima, učinila je da će se ova noć dugo pamtiti.

Prema:
https://centarkulture.ba/programi-za-djecu-ckm/

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti