Domovino Bosno i Hercegovino, sretan ti 1. mart – Dan nezavisnosti! II dio

Vrtić kao prva odgojnoj-obrazovna institucija, nadograđuje se na temeljna dječija znanja stečena u porodičnoj zajednici o osjećaju nacionalne svijesti, pripadnosti, razumijevanju među narodima, jednakopravnosti, toleranciji i suživotu.
Odgajetelji i roditelji se trude da svojim zajedničkim radom doprinesu, kod djece razvijanju ljubavi prema domovini, patriotizmu, brige za slobodu i suverenitet, kako bi izrasli u svjesne i odgovorne buduće građane. 

Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine u JU “Djeca Sarajeva” se obilježio putem svečanosti u vrtićima, kao i obilaskom grada Sarajeva i značajnih kulturno – historijskih znamenitosti.

Djeca obučena u boje zastave naše domovine, putem svečanosti su se predstavila prigodnim recitacijama, pjesmama, plesovima, igrokazima i kreativnim radionicama. Pokazali su, da iako su mali, puno znaju o domovini Bosni i Hercegovini.

Vrtići: „Bajka“, „Biseri“, “Srećica”, „Umihana Čuvidina“

Vrtić „Bajka“

Povodom obilježavanja 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u Mješovitoj  grupi djece od 3 godine do polaska u školu realizovana je kreativna radionica pod nazivom “Bosno moja divna mila”.

Vrtić „Biseri“

U susret prazniku naše domovine Bosne i Hercegovine, odgajateljice iz vrtića “Biseri” su sa djecom starijih grupa organizirale šetnju i posjetu Muzeju „Alije Izetbegovića”, kako bi djecu upoznale sa važnim kulturno – historijskim činjenicama naše domovine. Također, bila je planirana i posjeta Muzeju ratnog djetinjstva koja je odgođena za neke ljepše vremenske uvjete.
U vrtiću je održana interna svečanost uz pjesmice i recitacije sa svim odgojnim grupama.

https://youtube.com/shorts/3rgbf1vuht4?feature=share

Vrtić “Srećica”

Djeca iz vrtića “Srećica”, uzrast od 3 do 6 godina, posjetili su Zemaljski muzej BiH.
Cilj je bio da usvoje znanje o bogatom kulturno -historijskom i prirodnom nasljeđu, jer će se oni u budućnosti brinuti o bogatom kulturnom blagu domovine.
Tokom posjete su vidjeli zbirke ptica, sisara, minerala, beskičmenjaka, kao i izgled starinskih bosanskih soba, narodne nošnje, ali i stećaka.

Vrtić „Umihana Čuvidina“

Povodom obilježavanja 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u vrtiću “Umihana Čuvidina” realizirana je interna svečanost u kojoj su djeca stajala ponosno i prkosno, za našu domovinu i pokazala da mala srca kucaju najglasnije za domovinu, da male ruke stvaraju najljepša djela za ljubav domovine, da su hrabriji od najjače vojske, jer je potrebna velika hrabrost kako bi nasupali i pjevati, domovini u čast.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti