Domovino Bosno i Hercegovino, sretan ti 1. mart – Dan nezavisnosti! I dio

Vrtić kao prva odgojnoj-obrazovna institucija, nadograđuje se na temeljna dječija znanja stečena u porodičnoj zajednici o osjećaju nacionalne svijesti, pripadnosti, razumijevanju među narodima, jednakopravnosti, toleranciji i suživotu.
Odgajetelji i roditelji se trude da svojim zajedničkim radom doprinesu, kod djece razvijanju ljubavi prema domovini, patriotizmu, brige za slobodu i suverenitet, kako bi izrasli u svjesne i odgovorne buduće građane. 

Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine u JU “Djeca Sarajeva” se obilježio putem svečanosti u vrtićima, kao i obilaskom grada Sarajeva i značajnih kulturno – historijskih znamenitosti.

Djeca obučena u boje zastave naše domovine, putem svečanosti su se predstavila prigodnim recitacijama, pjesmama, plesovima, igrokazima i kreativnim radionicama. Pokazali su, da iako su mali, puno znaju o domovini Bosni i Hercegovini.

Vrtići: “Labudovi”, “Trešnjica”, “Šareni voz”, “Pčelica”, “Žubor”

Vrtić “Labudovi”

Povodom obilježavanja 1. marta – Dana nazavisnosti  Bosne i Hercegovine mališani iz  Mješovite grupe djece od 3 godine do polaska u školu su posjetili OŠ “Džemaludin Čaušević”, kojom prilikom su se družili sa drugarima 1. razreda.
Ovim putem se djeca i učiteljice Mevlida Lukovac i Senada Herak zahvaljuju djeci i nihovoj učiteljici Voloder Ameli na gostoprimstvu i izuzetnoj saradnji.

Potom su učiteljice iz vrtića upriličile realizaciju interne svečanosti u kojoj su učestvovala sva djeca iz vrtića.

Vrtić “Trešnjica”

Povodom obilježavanja 1. marta – Dana nazavisnosti  Bosne i Hercegovine u vrtiću “Trešnjica” realizirana je interna svečanost u kojoj su mališani iz svih odgojnih grupa dali svoj nesebičan doprinos.

https://youtu.be/5xeE6NTAc_c

“Domovini i majci s ljubavlju”, naziv je kreativne radionice za djecu iz Odgojne grupe u 5. godini života i roditelje održane u vrtiću “Trešnjica”.

Radionice su prilika da se učvrsti i ostvari još bolja saradnja i komunikacija na relaciji djeca – roditelji – odgajatelji, što je i najbitniji njen cilj.

Djeca i roditelji su zajedno u radnoj i veseloj atmosferi, izrazili svoju kreativnost kroz izradu simbola naše domovine, pred njen veliki praznik, 1. mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, ali i u izradi darova za mame, u susret 8. martu – Danu žena!

Vrtić “Šareni voz”

Povodom obilježavanja 1. marta – Dana nazavisnosti  Bosne i Hercegovine mališani iz vrtića “Šareni voz” su obilježili putem svečanost i kreativno- edukativnu radionice “Pravimo šape” .

Na svečanosti, održanoj dana, 27. februara 2023. godine su se predstavila djeca, sve tri odgojne grupe, pjesmama, recitalima i instrumentalnom kompozicijom “Domovino moja”.

Putem edukativno – kreativnom radionicom, učiteljice su djecu upoznale sa bosanskim poslasticama, šapama, koje na ovaj način čuvaju od zaborava.

Vrtić „Pčelica“

Povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine , u vrtiću je održana interna svečanost u kojoj su učestvovale sve odgojne grupe.

Vrtić “Žubor

Povodom obilježavanja 1. marta – Dana nazavisnosti  Bosne i Hercegovine mališani iz vrtića “Žubor” su za domovinu upriličili internu svečanost.

Stih Bosna

https://youtu.be/Pub0rrnG604

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti