Motivišimo jedni druge na prisustvo sporta u životu, poručuju iz vrtića “Ilijaš”

Vrtić “Ilijaš” je danas, 15. februara 2023. godine posjetio JU KSC Ilijaš u Ilijašu u sklopu sedmiče teme “Zdravlje i sport”, kako bi djeci približili važnost sporta i svrhu sportske dvorane.

U  dvorani su ih dočekali sportaši iz Karate kluba “Rašid Buća” sa legendarnim trenerom karatea,  gospodinom Raifom Bućom i članovima karate, divnom djecom.

Zajedno sa sportašima našega grada djeca su provela nezaboravan sportski sat i saznala kako je biti karatista, kako se izvode vježbe, te koliko je važan sport za zdravlje.
Djeca su prilikom vježbanja pokazala i određene sposobnosti, spretnost i okretnost.

Ovim putem vrtić “Ilijaš” se zahvaljuje direktoru JU KSC gospodinu Nerminu Hodžiću na ustupljenoj dvorani, poklonima za djecu, a treneru Raifu i njegovim članovima kluba na zdravim jutarnjim vježbama, saznanjima o sportu u zatvorenim prostorima i probuđenom željom kod djece za bavljenjem sportom.
Takođe se zahvaljujemo i Radio Ilijašu na medijskoj pažnji.

“Poruka iz vrtića “Ilijaš” u ovoj sedmici glasi: Pokret i igra je bitan segment rasta i razvoja. Motivišimo jedni druge i na prisustvo sporta u životu, jer kroz njega možemo biti samo bolji i zdraviji ljudi, kazala je odgovorna odgajateljica Sanja Fejzić.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti