Potpisan sporazum, počinje obnova vrtića „Agan Bostandžić“

Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić rođ. Londrc, direktorica Zavoda za izgradnju KS Belma Barlov i v.d. direktorice JU “Djeca Sarajeva” Jasmina Magoda potpisale su danas Sporazum o regulisanju međusobnih prava i obaveza na realizaciji projekta obnove vrtića “Agan Bostandžić”. Ovaj vrtić, koji se nalazi u naselju Širokača, Stari Grad, uništen je u toku agresije na BiH.

S obzirom na to da u blizini navedenog vrtića gravitira veći broj naselja, njegovom rekonstrukcijom bi se u mnogome olakšao svakodnevni život roditelja djece predškolskog uzrasta iz naselja Širokača, Toka-Džeka i Bistrik. Zbog ograničenog broja predškolskih ustanova u Starom Gradu, veliki broj roditelja djecu vodi u vrtiće u drugim djelovima grada.

Potpisanim Sporazumom predviđa se da Grad Sarajevo bude finansijer i nosilac realizacije projekta obnove objekta vrtića “Agan Bostandžić” i stavljanja u funkciju, a da će nakon završetka svih radova vrtić biti predat na upravljanje vlasniku i posjedniku – JU „Djeca Sarajeva“.

Govoreći o rekonstrukciji ovog objekata, ministrica Hota-Muminović navela je da je ovako velikodušna ponuda gradskih vlasti, na čelu s gradonačelnicom Karić, zaista vrijedna pažnje i zahvalnosti.

„Ovo je način na koji pokazujemo da nam je stalo do obrazovanja, da ćemo udružiti snage i da ćemo dugogodišnji nemar, koji je evidentan kada govorimo o stanju objekata u kojima se odvija odgojno-obrazovni proces u narednom periodu sanirati i pažljivo dovoditi u red“, navela je ministrica Hota-Muminović.

Prema:
https://www.facebook.com/100069131623083/posts/pfbid02PC915G9cfsQEQijnStvneL5gtT3V78QFGGM1qptkAjRxb8ucUmDdgCMKbkzWXi1Kl/?sfnsn=mo&mibextid=VhDh1V
Opširnije na:
http://bit.ly/3jOkEpL

 

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti