Dan dječije radosti u vrtićima JU “Djeca Sarajeva” II dio

Ljepše od sveg blaga ovog svijeta, je osmijeh jednog djeteta.
A. Kadrija

Dan dječije radosti je idealno vrijeme da na licu svakog djeteta zablista osmijeh, da zaigra srce, da dijete bude sretno i zadovoljno, vrijeme za  radost,  druženje i darivanje.
U svim vrtićima JU “Djeca Sarajeva” je obilježen Dan dječije radost. Tom prilikom su odgajatelji priredili za djecu nezaboravne doživljaje uz mnoštvo zabavnih sadržaja edukativnog karaktera. Organizirali su pozorišne predstave, igrokaze, maskenbale…
Vrhunac dječije sreće se ogledao na njihovim licima dolaskom Deda Mraza, koji je za svu djecu darovao paketiće.
 
Sretna Vam Nova 2023. godina!

Vrtići: “Vrapčić”, “Razigrani dani”, “Vjeverica” 

Vrtić “Vrapčić”

U okviru “Dana dječije radosti“ realizirana je novogodišnja predstava pod nazivom “Čarobna šuma“. Djeca su bili glumci i na interesantan način su predstavu prikazali za svoje drugare. Svi mališani su se posebno obradovali Deda Mrazu i paketićima.

Predstava “Čarobna šuma”

https://youtu.be/8cbxYFRPm0w

Vrtić “Razigrani dani”

U okviru “Dana dječije radosti“ u vrtiću “Razigrani dani“ realizirana je pozorišna predstava pod nazivom “Novogodišnja bajka“ u izvedbi odgajateljica. Djeca su predstavu pratila sa posebnom pažnjiom, uživala su i u maskembalu sa kostimima svojih omiljenih likova iz crtića. Najveću radost izazvao im je dolazak Deda Mraza.

Vrtić “Vjeverica”

Povodo “Dana dječije radosti” u vrtiću “Vjeverica” vladala prava “Novogodišnja bajka”. Predstavu za djecu su pripremile učiteljice vrtića, s puno ljubavi, veselja, sreće…
Potom su organizirale priredbu za mališane kako bi im ovaj dan ostao u jako lijepom sjećanju, a ozarena, vesela lica mališana zasigurno to i potvrđuju.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti