Dan dječije radosti u vrtićima JU “Djeca Sarajeva” I dio

Ljepše od sveg blaga ovog svijeta, je osmijeh jednog djeteta.
A. Kadrija

Dan dječije radosti je idealno vrijeme da na licu svakog djeteta zablista osmijeh, da zaigra srce, da dijete bude sretno i zadovoljno, vrijeme za  radost,  druženje i darivanje.
U svim vrtićima JU “Djeca Sarajeva” je obilježen Dan dječije radost. Tom prilikom su odgajatelji priredili za djecu nezaboravne doživljaje uz mnoštvo zabavnih sadržaja edukativnog karaktera. Organizirali su pozorišne predstave, igrokaze, maskenbale…
Vrhunac dječije sreće se ogledao na njihovim licima dolaskom Deda Mraza, koji je za svu djecu darovao paketiće.
 
Sretna Vam Nova 2023. godina!

Vrtići: “Višnjik”, “Umihana Čuvidina“, “Labudovi“, “Zeko“

Vrtić “Višnjik”

U okviru “Dana dječije radosti“ realizirana je novogodišnja predstava pod nazivom “Kako je kolvn izgubio osmijeh?“.  Djeca su uživala u interaktivnoj predstavi uz puno smijeha i oduševljena pratili su potragu za osmjehom. Najveću radost im je izazvao Deda Mraz i paketići.

Nastup balerine uz pjesmu Zvončići
https://youtube.com/shorts/y3O3l-xVTPk?feature=share

Vrtić “Umihana Čuvidina“

U okviru “Sedmice dječije radosti“ realizirana je novogodišnja predstava “Kako su vile začarale vilenjaka?“. Djeca su bila oduševljena, a za posebnu dječiju radost i sreću zaslužen je Deda Mraz i paketići.

Vrtić Labudovi“

Novogodišnja predstava u vrtiću “Labudovi“ pod nazivom “Tri jelke“ protekla je u veselom raspoloženju uz druženje s Deda Mrazom.

Vrtić Zeko“

U vrtiću je realizirana svečanost pod nazivom “Ples pahuljica“ na kojoj su djeca plesala sa roditeljima.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti