Ljetne aktivnosti u vrtiću “Radost”

U vrtiću “Radost” realizirana je tema “Ljetne aktivnosti”, u okviru koje su odgajatelji ovog vrtića sa djecom posjetili Rekreativno-zabavni centar “Pionirska dolina”, te im upriličili i Bazenijadu.

Posjeta Rekreativno-zabavnom centru “Pionirska dolina”

Djeca predškolskog uzrasta pokazuju veliki interes prema životinjama, njihovom izgledu, pokretima, oglašavanju, kao mjestu boravka i načinu hranjenja. Posjeta “Pionirskoj dolini” je izuzetna prilika da djeca obogaćuju svoja znanja i iskustva direktnim posmatranjem životinja.
Mališani iz odgojnih grupa u 5. i 6. godini života su sa odgajateljima posjetili “Pionirsku dolinu”.
Posjetom su željeli potaknuti dječiju ljubav i brigu prema životinjama, te ih motivirati da posmatrajući uočavaju, povezuju i dolaze do sopstvenih zaključaka vezanih za životinje. Djeca su sa velikim uživanjem posmatrala životinje ZOO centra, njihov izgled, raspitivali su o njihovoj ishrani i načinu brige o njima. Uživali su kako u razgledanju životinja i njihovih staništa, tako i u igrama na mobilijaru.

Bazenijada

S obzirom na ljetne vrućine, odgajatelji su za svu djecu iz vrtića upriličili Bazenijadu.
Ispred vrtića na improvizovanoj “plaži” sa suncobranima i peškirima, mališani su uživali sa drugarima brčkajući se u bazenima, a njihova sreća je bila neizmjerna. Poslije ovoga nezaboravnog iskustva, počastili su se lubenicom.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti