Završnim svečanostima ispraćeni budući đaci prvaci – Općina ”Novo Sarajevo”

Djeca kroz igru uče, rastu i razvijaju se. Igra je temeljna aktivnost kroz koju se razvijaju različiti aspekti dječijeg razvoja. Boravak u vrtići za djecu je intelektualni i kreativni izazov.
Djeca u vrtiću nauče neke osnovne vještine: međusobno sarađivati, pomagati, donositi odluke, poštovati pravila, izmjenjivati se u igri, čekati svoj red, dogovarati se sa drugarima… Postanu  samostalni, odgovorni i zreli, dosegnu određeni stupanj intelektualne, socio-emocionalne i fizičke zrelosti.
Samo dio onoga što su naučili u vrtiću, budući đaci školarci pokažu na Završnim svečanostima koje se svake godine realiziraju na rastanku, kada prelaze iz svijeta igre i bezbrižnosti u svijet odgovornosti, učenja i izvršavanja svojih obaveza bez odgađanja.
Kvalitetni temelji odgojno-obrazovnih znanja i vještina budućih školaraca samo su se mogli postići uz partnerski odnos roditelja i vrtića. Partnerstvo koje je zahtijevalo otvorenost, povjerenje, toleranciju, a prije svega objektivnost, sposobnost razmjene informacija i saradnje kako bi se ostvarili zajednički ciljevi. S toga, sretno našim malim đacima prvacima i njihovim roditeljima u budućim školskim izazovima.

Vrtić “Mašnica”
Učiteljce i učitelj:

Enisa Kurtović, Melisa Moro, Zijo Ćatić, Nermina Alibegić, Jasmina Salčin, Amela Šljuka, Elma Šejtanić, Aida Ahmetović, Edina Zuban i Mevlida Omerbegović 
Završna svečanost „Sretno đaci prvaci“ realizirana je u vrtiću „Mašnica“ kojom prilikom je ispraćeno  70 mališana u školu.
Odgajatelji su poželjeli djeci sretan odlazak u školu i uspjeh u nastavku obrazovanja.
“Želimo vam puno radosti, dobrih ocjena, druženja, uspomena, a najviše zdravlja i sreće. Nadamo se da vam je boravak u vrtiću bio ugodan.”

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti