Završnim svečanostima ispraćeni budući đaci prvaci – Općina ”Novi Grad”

Djeca kroz igru uče, rastu i razvijaju se. Igra je temeljna aktivnost kroz koju se razvijaju različiti aspekti dječijeg razvoja. Boravak u vrtići za djecu je intelektualni i kreativni izazov.
Djeca u vrtiću nauče neke osnovne vještine: međusobno sarađivati, pomagati, donositi odluke, poštovati pravila, izmjenjivati se u igri, čekati svoj red, dogovarati se sa drugarima… Postanu  samostalni, odgovorni i zreli, dosegnu određeni stupanj intelektualne, socio-emocionalne i fizičke zrelosti.
Samo dio onoga što su naučili u vrtiću, budući đaci školarci pokažu na Završnim svečanostima koje se svake godine realiziraju na rastanku, kada prelaze iz svijeta igre i bezbrižnosti u svijet odgovornosti, učenja i izvršavanja svojih obaveza bez odgađanja.
Kvalitetni temelji odgojno-obrazovnih znanja i vještina budućih školaraca samo su se mogli postići uz partnerski odnos roditelja i vrtića. Partnerstvo koje je zahtijevalo otvorenost, povjerenje, toleranciju, a prije svega objektivnost, sposobnost razmjene informacija i saradnje kako bi se ostvarili zajednički ciljevi. S toga, sretno našim malim đacima prvacima i njihovim roditeljima u budućim školskim izazovima.

Vrtić “Dječiji Grad”
Završna svečanost “Sretno đaci prvaci” realizirana je u vrtiću  “Dječiji Grad”.
Odgojna grupa u 6. godini života
Učiteljice:
Emana Korjenić i Senada Herak

Vrtić “Vjeverica”
Završna svečanost “Sretno đaci prvaci” realizirana je u vrtiću  “Vjeverica”.
Odgojna grupa u 6. godini života
Učiteljice:
Bekrić Ilda i Manko Vildana

Vrtić “Labudovi”
Završna svečanost “Sretno đaci prvaci” realizirana je u vrtiću  “Labudovi”.

Odgojna grupa u 6. godini života
Učiteljice:
Špresa Zenuni i Vildana Topčić 

Vrtić “Radost”
Završna svečanost “Sretno đaci prvaci” realizirana je u prostorijama Doma kulture Hrasnica. Nastupala su djeca od jasličkog do predškolskog uzrasta sa kreativno osmišljenim tačkama. To je ujedno svečani ispraćaj školaraca koji su nastupali posljednji. Svečanosti je prisustvovao veliki broj roditelja i članova porodica djece vrtića.
Učitelj Faruk Bihorac i učiteljica Lejla Tufekčić su sa djecom koja ostaju u vrtiću i kolegicama poželjeli budućim prvačićoma sretan polazak u školu.

Vrtić “Srećica”
Završna svečanost “Sretno đaci prvaci” realizirana je u vrtiću  “Srećica”.

Odgojna grupa u 6. godini života
Učiteljice:
Azema Kurtović i Mediha Konak

Vrtić “ŽIŠ”
Završna svečanost “Sretno đaci prvaci” realizirana je u vrtiću  “ŽIŠ”.
Odgojna grupa od 3 godine do polaska u školu
Učiteljice: Alma Muharem i Minela Smječanin
Djeca iz sve tri odgojne grupe su kroz prigodan program prezentovala, jedan mali djelić onoga što su naučila u vrtiću.  
Odgajatelji sa djecom koja ostaju u vrtiću, su poželjeli budućim prvačićima sretan polazak u školu.

Vrtić “Umihana Čuvidina”
Predškolsko doba najljepše i najbezbrižnije doba u životu, gdje djeca stiču nezaboravne uspomena i uče mnogo važne životne vještine.
U vrtiću “Umihana Čuvidina” realizovana je Završna svečanost “Sretno đaci prvaci” na kojoj su ispratili prvu generaciju budućih prvčića.
Prigodnim  pjesmama, recitalima, plesom i glumom mališani su se  oprostili od vrtića. Nakon nastupa uslijedio je najsvečaniji dio večeri, podjela diploma sa najiskrenijim željama da u daljnjem djetinjstvu i odrastanju dožive puno radosti, sreće i veselja, te uspjeha u školovanju, kao i sve najbolje u budućnosti i životu.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti