Završnim svečanostima ispraćeni budući đaci prvaci – Općina “Stari Grad”

Djeca kroz igru uče, rastu i razvijaju se. Igra je temeljna aktivnost kroz koju se razvijaju različiti aspekti dječijeg razvoja. Boravak u vrtići za djecu je intelektualni i kreativni izazov.
Djeca u vrtiću nauče neke osnovne vještine: međusobno sarađivati, pomagati, donositi odluke, poštovati pravila, izmjenjivati se u igri, čekati svoj red, dogovarati se sa drugarima… Postanu  samostalni, odgovorni i zreli, dosegnu određeni stupanj intelektualne, socio-emocionalne i fizičke zrelosti.
Samo dio onoga što su naučili u vrtiću, budući đaci školarci pokažu na Završnim svečanostima koje se svake godine realiziraju na rastanku, kada prelaze iz svijeta igre i bezbrižnosti u svijet odgovornosti, učenja i izvršavanja svojih obaveza bez odgađanja.
Kvalitetni temelji odgojno-obrazovnih znanja i vještina budućih školaraca samo su se mogli postići uz partnerski odnos roditelja i vrtića. Partnerstvo koje je zahtijevalo otvorenost, povjerenje, toleranciju, a prije svega objektivnost, sposobnost razmjene informacija i saradnje kako bi se ostvarili zajednički ciljevi. S toga, sretno našim malim đacima prvacima i njihovim roditeljima u budućim školskim izazovima.

Vrtić “Šareni voz”
Odgajatelji: Marija Lomigora i Merima Kovačević
Završna svečanost “Sretno đaci prvaci” realizirana je u vrtiću  “Šareni voz”.
Djeca iz sve tri odgojne grupe su kroz prigodan program prezentovala, jedan mali djelić onoga što su naučila u vrtiću.  
Odgajatelji sa djecom koja ostaju u vrtiću, su poželjeli budućim prvačićima sretan polazak u školu.

Vrtić “Bulbuli”
Odgajatelji: Alma Konjičanin i Nermina Redžepović
Završna svečanost “Sretno đaci prvaci” realizirana je u vrtiću  “Bulbuli”.
Sretan polazak u školu budućim prvačićima, poželjeli su odgajatelji sa djecom koja ostaju u vrtiću,  poslije interesantnog i edukativnog kolaž programa.

Vrtić “Biseri”
Odgajatelji: Zumreta Đuzo i Azra Drakulić
Završna svečanost
 “Sretno đaci prvaci” u čast predškolaca iz Odgojne grupe u 6. godini života realizirana je u vrtiću “Biseri”.
Svečanim programon djeca su se predstavila i lijepim, pomalo sjetnim stihovima, oprostili od vrtića. Roditelji i drugi članovi porodice su pored programa imali priliku vidjeti i prezentaciju pod nazivom “Kako smo proveli naše 4 godine od jaslica do starije grupe”. Na kraju svečanosti djeci su uručene vrtićke diplome, kao i diplome Specijaliziranih programa vjeronauke, engleskog jezika i plesa, te su im poželjeli uspjeh i sreću u budućem školovanju.

Vrtić “Pčelica”
Odgajatelji: Amela Ferizović i Enisa Bjelak
Završna svečanost
 “Sretno đaci prvaci” realizirana je u vrtiću  “Pčelica” u čast predškolaca iz Mješovite grupe od 3 godine do polaska u školu.
Sretan polazak u školu budućim prvačićima, poželjeli su uz podjelu diploma odgajatelji sa djecom koja ostaju u vrtiću,  poslije interesantnog i edukativnog kolaž programa.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti