Završnim svečanostima ispraćeni budući đaci prvaci – Općina ”Centar”

Djeca kroz igru uče, rastu i razvijaju se. Igra je temeljna aktivnost kroz koju se razvijaju različiti aspekti dječijeg razvoja. Boravak u vrtići za djecu je intelektualni i kreativni izazov.
Djeca u vrtiću nauče neke osnovne vještine: međusobno sarađivati, pomagati, donositi odluke, poštovati pravila, izmjenjivati se u igri, čekati svoj red, dogovarati se sa drugarima… Postanu  samostalni, odgovorni i zreli, dosegnu određeni stupanj intelektualne, socio-emocionalne i fizičke zrelosti.
Samo dio onoga što su naučili u vrtiću, budući đaci školarci pokažu na Završnim svečanostima koje se svake godine realiziraju na rastanku, kada prelaze iz svijeta igre i bezbrižnosti u svijet odgovornosti, učenja i izvršavanja svojih obaveza bez odgađanja.
Kvalitetni temelji odgojno-obrazovnih znanja i vještina budućih školaraca samo su se mogli postići uz partnerski odnos roditelja i vrtića. Partnerstvo koje je zahtijevalo otvorenost, povjerenje, toleranciju, a prije svega objektivnost, sposobnost razmjene informacija i saradnje kako bi se ostvarili zajednički ciljevi. S toga, sretno našim malim đacima prvacima i njihovim roditeljima u budućim školskim izazovima.

Vrtić “Višnjik”
Odgajatelji:
Ismena Zornić, Andrea Košar i Nataša Trbonja
Alisa Huskić i Senada Bikić
Završna svečanost
„Lijepo nam je u vrtiću bilo“ realizirana je u vrtiću „Višnjik“ kojom prilikom je ispraćeno 29 mališana u školu.
Ovim putem osoblje iz vrtić „Višnjik“ se zahvaljuje svim roditeljima na saradnji i nesebičnoj pomoći koju su im pružali u organizaciji i realizacili što kvalitetnijeg odgojno-obrazovnog rada sa djecom.

 

Vrtić “Vrapčić”
Odgajatelji:
Irena Mazalović i
Amina Čengić
Završna svečanost „Sretno đaci prvaci“ realizirana je u vrtiću „Vrapčić“.
Stih “Djeca”
https://youtu.be/YdCdrhwCo-4
Stih “Postajem prvačić”
https://youtu.be/IJcuUP42VHI

Vrtić “Ilijaš”
Odgajatelji:

Sanja Fejzić i Midheta Tihić
Završna svečanost „Sretno đaci prvaci“ realizirana je u vrtiću „Ilijaš“ kojom prilikom je ispraćeno 13 mališana u školu. Na interaktivnoj svečanosti su učestvivali djeca i roditelji.
Ovim putem osoblje iz vrtić „Ilijaš“ se zahvaljuje svim roditeljima na saradnji i pomoći koju su im pružali, kako bi njihov uticaj bio što kvalitetniji.

Završna svečanost „Sretno đaci prvaci“ realizirana je u vrtiću „Razigrani dani“ kojom prilikom je ispraćeno 16 mališana u školu.
Vrtić “Razigrani dani”
Odgajatelji:
Mirha Muftić

Ples “Princeza”
https://youtu.be/EP4CZ9vLnsc

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti