Mališani čestitali Uskrs

U vrtićima JU “Djeca Sarajeva” odgajatelji su obilježili katolički blagdan Uskrs, kako bi djeca uočila religijske osobenosti unutar zajednice i na taj način se učili toleranciji i međusobnom uvažavanju.
Simboli koji prate Uskrs pomažu djetetu da doživi taj blagdan. Šarenilo Uskrsa povezano je s ljepotom proljeća i boja, to je vrijeme rađanja novog života u prirodi i životinjskom svijetu. Međutim, djeci je najinteresantniji razigrani i živahni zečić izmišljeni lik koji je nešto poput maskote Uskrsa koji im donosi slatkiše i darove

Vrtić Aprilski cvjetovi“

U vrtiću “Aprilski cvjetovi“ odgajateljica Sanja Malinić je kroz oglednu aktivnost  “Zekina košara” upoznala djecu sa Uskrsom, načinom obilježavanja i običajima koji se sprovode za ovaj blagdan. Sadržaji su bili ineresantni, bliski djeci i lako shvatljivi (šarena jaja, uskrsni zeka…). Djeca su uživala u igri i ilustrovanoj priči podjednako, kao u centrima aktivosti.

Vrtić Umihana Čuvidina“

U vrtiću “Umihana Čuvidina“ djeca su učestvovala u radionici na temu “Uskrs” i na taj način čestitali svim katolicima praznik.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti