Sretan ti rođendan Grade moj!

Grad Sarajevo, njegove ljepote i građevine, ostavljaju bez riječi, kako svakoga onoga ko prošeta njim, tako i našu djecu koji su promotori grada Sarajeva u budućnosti. Djecu treba  upoznati sa kulturno-historijskim naslijeđem, te ih ujedno senzibilizirati za njegovo očuvanje za buduće generacije. Povodom 6. aprila – Dana grada Sarajeva djeca iz vrtića “Umihana Čuvidina” i “Dunje” posjetili su Vijećnicu.
Djeca su imali priliku da pogledaju unutrašnjost Vijećnice, gdje je postavljena izložba slika koje svjedoče o davnim, tužnim vremenima Sarajeva iz proteklog rata. Mogli su i da pogledaju enterijer u kojem je boravio austro-ugarski prestolonasljednjik Franc Ferdinand sa svojoj suprugom Sofijom, tokom zadnje posjete Vijećnici.

Vrtić “Umihana Čuvidina”
Tokom posjete Vijećnici gradonačelnica Grada Sarajeva, gđa Benjamina Karić, srdačno je ugostila djecu iz vrtića “Umihana Čuvidina”. Razgovarala je sa njima, a djeca su u znak zahvalnosti za gostoprimstvo, gradonačelnici uručili poklon, sliku, koju su sa puno ljubavi i pažnje radili u vrtiću, kao trajnu uspomenu na njihovu posjetu.

Vrtić “Dunje”
Odgojna grupa u 4. godini života 

Odgojna grupa u 6. godini života 

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti