Posjeta Vijećnici povodom 6. aprila – Dana grada Sarajeva

U povodu obilježavanja 6. aprila – Dana grada Sarajeva, djeca iz vrtića “Mašnica” su sa svojim odgajateljima posjetila Vijećnicu, kojom prilikom ih je ugostila zamjenica  gradonačelnice Sarajeva gđa Anja Margetić.
Zahvaljujući saradnji Ministarstva za saobraćaj Kantona Sarajevo i Grada Sarajeva, 150 djece iz vrtića „Mašnica“ prevezli su se tramvajem do ovog najljepšeg i najreprezentativnijeg sarajevskog objekta, građenog za vrijeme austro-ugarskog perioda.
Vijećnicu su posjetila djeca iz odgojnih grupa u 6. godini života, dok su ostala djeca iz mlađih odgojnih grupa nastavila putovanje tramvajem uz upoznavanje grada i fotografisanje.
Djecu je zanimalo kako Grad proslavlja svoj rođendan, pa su se nizala pitanja, a potom pjesmice, recitacije, te na kraju i čestitke posvećene 6. aprilu – Danu grada Sarajeva.
Zamjenica gradonačelnice Sarajeva gđa Anja Margetić se zahvalila našim malim gostima, ali i svim odgajateljima vrtića “Mašnica” što brinu i uče djecu o važnim datumima vezanim za naš grad i domovinu, te je ovom prilikom poklonila ulaznice za dječije predstave u Pozorištu mladih Sarajevo. “Na nama starijim je da, uprkos teškoćama, učinimo sve da vaše odrastanje u vašem Sarajevu i domovini Bosni i Hercegovini bude još sretnije, ljepše i bezbrižnije”, poručila je gđa Anja Margetić.
Na kraju druženja i obilaska Vijećnice, u znak sjećanja na ovaj susret, upriličena je razmjena poklona uz zajedničko fotografisanje.

Posjeta Vijećnici i druženje sa gđom Anjom Margetić, zamjenicom  gradonačelnice Sarajeva 

Putovanje tramvajem i upoznavanje Sarajeva

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti