Direktorica JU “Djeca Sarajeva” sa mališanima i odgajateljima odala počast poginuloj učiteljici Fatimi Gunić i njenim đacima

U povodu obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovione djeca odgojnih grupa u 5 i 6 godini života iz vrtića “Dječiji Grad”, “Kadifica”, “Labudovi”, “Srećica” i “Vjeverica” su prošetala do OŠ “Fatima Gunić.
U dvorištu škole uz himnu podignuta je na jarbol zastava Bosne i Hercegovine.

“Djeca uče na primjerima odraslih i mi smo njihova slika. Odrasli trebaju biti primjer najmlađima kako voljeti, čuvati i njegovati ljubav prema domovini, prijateljima i svemu onome što čini BiH, a to su, prije svega, različitosti, uvažavati jedni druge i na takvim principima graditi našu državu. Ispred JU “Djeca Sarajeva”  direktoru i učenicima OŠ Fatima Gunić, poklonjamo  mladu sadnicu drveta  koja je simbol ove mladosti, neka raste zajedno sa našom djecom, a oni će sigurno doprinijeti i rastu i razvoju nase domovine, jer na mlađima svijet ostaje”, kazala je VD direktorica Alma Trnka.

Mališani su se potom predstavili prigodnim kulturno-umjetničkim programom, horski su otpjevali pjesmu “S’ one strane Plive”, te izveli kratki plesni program. Nakon programa u pratnji odraslih djeca su odala počast poginuloj učiteljici Fatimi Gunić i njenim đacima, položivši cvijeće na spomen obilježje.
Organiziranim defileom, još jednom su htjeli skrenuti pažnju, na poštovanje temeljnih ljudskih prava propisanih Konvencijom o zaštiti ljudskih prava i osnovnih sloboda. Prema kojima svakoj osobi pripadaju sva prava i slobode u njima sadržane, pravo na život, slobodu i sigurnost, te da niko ne smije biti namjerno lišen života bez obzira na rasu, spol, jezik, vjeru, nacionalno porijeklo…

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti