Igrajući se u vrtiću djeca uče i stiću nove prijatelje

Da bi se dijete pravilno razvijalo i raslo moraju se stvoriti optimalni uslovi koji su najbolji za dijete, te ga je potrebno usmjeriti da se razvija upravo u onome što dijete najviše privlači.
U vrtiću stručno osoblje kroz dobro osmišljene programe se trudi da svakodnevno odgovore na djetetove aktuelne potrebe kako bi im omogućili radosno djetinjstvo, da se osjećaju sigurnim i sretnim, te da se maksimalno razvijaju njihove intelektualne i tjelesne sposobnosti, kao i kompetencije.
Djeca predškolskog uzrasta kroz igru, koja je temeljna aktivnost, upoznaju svijet, sklapaju nova prijateljstva, stiću sigurnost, razvijaju empatiju, saosjećanje, usvajaju norme lijepog ponašanja. Kroz igru djeca ostvaruju svoje interese i želje, te formiraju svoj odnos prema drugoj djeci.
U vrtiću “Višnjik”, iako je početak nove školske godine, djeca veoma rado dolaze, igraju se i druže sa drugarima, kako u grupnoj sobi, tako i u dvorištu vrtića, uživaju i u šetnji na sunčanom danu. Ne zaborave i proslaviti drugarima rođendan, pjevajući pjesme i izrađujući čestitke sa željama za sretno i bezbrižno djetinjstvo.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti