Završnim svečanostima ispraćena generacija budućih školaraca III dio

Vrtić je mjesto gdje djeca svoja temeljna znanja, sve kulturne, moralne i etičke norme, kao i pravila ponašanja koje su stekla kod kuće samo nadograđuju i upotpunjuju. Vrtić je mjesto gdje se i bezbrižno igraju, uživaju i zabavljaju. U vrtiću djeca uče kroz igru, jer ona drugačije niti mogu niti znaju, kako se socijalizirati, kako izraziti osjećaje i emocije, razvijaju empatiju, uče dijeliti, igrati se sa svojim vršnjacima…
Odgajatelji svakodnevnim promatranjem djeteta u grupi, upoznaju njegove sposobnosti, potrebe i interese, te kreiraju situacije u kojima pružaju mogućnost svakom  djetetu razvoj u sredini u kojoj će se osjećati sigurno, prihvaćeno, voljeno, sretno i zadovoljno i koja će djelovati poticajno na razvoj svih njegovih potencijala vodeći računa o dječijoj ličnosti.
Kroz vrtić djeca usvajaju i temeljna pravila za školsko razdoblje, koja će im pomoći da se nose sa novonastalim promjenama.
Samo dio onoga što su naučili u vrtiću, budući đaci šolarci pokažu na Zavavšnim svečanostima koje se svake godine realiziraju na rastanku, kada prelaze iz svijeta igre i bezbrižnosti u svijet odgovornosti, učenja i izvršavanja svojih obaveza bez odgađanja.
Kvalitetni temelji odgojno-obrazovnih znanja i vještina budućih školaraca samo su se mogli postići uz partnerski odnos roditelja i vrtića. Partnerstvo koje je zahtijevalo otvorenost, povjerenje, toleranciju, a prije svega objektivnost, sposobnost razmjene informacija i saradnje kako bi se ostvarili zajednički ciljevi. S toga, sretno našim malim đacima prvacima i njihovim roditeljima u budućim školskim izazovima.

Direktorica
Suanita Banda

Program održavanja Završnih svečanosti u vrtićima JU “Djeca Sarajeva”

Organizaciona jedinica “Srari Grad” i “Centar”
https://djecasarajeva.edu.ba/wp-content/uploads/2021/05/ZAVRSNE-SVECANOSTI-OJ-STARI-GRAD-I-OJ-CENTAR.pdf

Organizaciona jedinica “Novo Sarajevo”
https://djecasarajeva.edu.ba/wp-content/uploads/2021/05/ZAVRSNE-SVECANOSTI-U-VRTICIMA-OJ-NOVO-SARAJEVO.pdf

Organizaciona jedinica “Novi Grad”
https://djecasarajeva.edu.ba/wp-content/uploads/2021/05/ZAVRSNE-SVECANOSTI-OJ-NOVI-GRAD.pd

Vrtić “Kadifica”

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti