Škola zove drugare svoje: Završna svečanost u vrtićima JU “Djeca Sarajeva V dio

🧑🏻‍🤝‍🧑🏻👭🏼 Djeca u vrtiću uče, rastu i razvijaju se kroz igru. Igra je osnovna aktivnost koja doprinosi razvoju različitih aspekata razvoja djece. Biti u vrtiću je intelektualni i kreativni izazov za djecu.

📝 U vrtiću djeca stiču osnovne vještine kao što su međusobna saradnja, pomaganje, donošenje odluka, poštovanje pravila, smenjivanje u igri,  dogovaranje s prijateljima… Postaju samostalni, odgovorni i zreli, dostižući određeni stepen intelektualne, socio-emocionalne i fizičke zrelosti.

🎓 Na završnim svečanostima, koje se organizuju u vrijeme rastanka, djeca pokazuju samo dio onoga što su naučila u vrtiću, prelazeći iz svijeta igre i bezbrižnosti u svijet odgovornosti, učenja i izvršavanja svojih obaveza bez odgađanja.

🎉 Kvalitetni temelji obrazovnih znanja i vještina budućih školaraca mogli bi se postići samo uz partnerstvo roditelja i vrtića. Ovo partnerstvo zahtijevalo je otvorenost, povjerenje, toleranciju, a prije svega objektivnost, sposobnost razmjene informacija i saradnje u cilju postizanja zajedničkih ciljeva. Našim prvačićima i njihovim roditeljima želimo sreću u budućim školskim izazovima!

🎓 Vrtići: „Srećica“, “Radost”

🎓 Vrtić „Srećica“

✨ Završna svečanost – ispraćaj malih maturanata u školu iz vrtića „Srećica“, održana je u prepunoj multimedijalnoj sali Općine Novi Grad. Svečanost je izaziva veliku sreću i zadovoljstvo kako kod djece, tako i učiteljica, a posebno kod roditelja koji prisustvuju priredbi.

Našim vrtićkim maturantima želimo sretan polazak u školu. Njihov put nastavlja se u novom okruženju, gdje će sticati nova znanja. Želimo im puno zdravlja, sreće, novih znanja i novih prijatelja, istakla je Suaniota Banda, odgovorna odgajateljica vrtića „Srećica“.

🎓 Vrtić „Radost“

✨ Završna svečanost – ispračaj generacije  2023/2024. godine održana je u sali JU „Četvrta osnovna škola“

Naša završna svečanost bila je prava proslava znanja i prijateljstva! Mališani, od najmlađih,  jasličkog uzrasta  do budućih školaraca, pokazali su šta su sve naučili tokom boravka u vrtiću. S ponosom su izveli različite tačke, demonstrirajući svoje vještine i talente koje su razvijali kroz igru i učenje.

Ovaj događaj nije bio samo prilika da se pokaže napredak i postignuća mališana, već i da se oproste od vrtića i drugara sa kojima su dijelili nezaboravne trenutke, istakao je Faruk Bihorac, odgovorni odgajatelj vrtića “Radost”.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti