Sportske igre „Igre nekad i sad“: Revija kulturno umjetničkog stvaralaštva KS pod nazivom “Predškolski dani”, Općina Ilidža

🤸‍♂️🤾🏻⛹🏻‍♂️🧗🏻‍♂️ Dana, 29. maja 2024. godine održana je tradicionalna manifestacija Revija kulturno umjetničkog stvaralaštva KS i Ustanova za specijalni odgoj i obrazovanje KS pod nazivom “Predškolski dani” za školsku 2023/24. godinu u organizaciji Ministarstva za odgoj i obrazovanje KS i JU “Institut za preduniverzitetsko obrazovanje KS”.

Prvi dan trodnevne manifestacije realizirane su sportske igre za djecu pod nazivom „Igre nekad i sad“, organizovane na sedam lokacija raspoređene prema općinama, a učesnici su bila djeca u 4., 5. i 6. godini života.

Igre su podijeljene u četiri discipline: skakanje u vreći, sačuvaj jaje, ples s balonima i potezanje užeta.

Sportske igreje za Općinu Ilidža su se realizirale  u Sportsko rekreativnom centar Čarli na Ilidži.

Mališani su uživali u ponuđenim sadržajima, trudili su se da uspješno završe sve zadatke pri čemu su pokazali  veliki entuzijazam. Djeca su bila sretna i zadovoljna zbog svojih postignuća, a na kraju su svi učesnici dobili medalje kao nagradu za svoje napore i uspjehe. 

🤸‍♂️🤾🏻⛹🏻‍♂️🧗🏻‍♂️  Vrtić “Radost”

Mališani iz vrtića “Radost”  učestvovali su u okviru  Revije kulturno -umjetničkog stvaralaštva u sportskim igrama pod nazivom “Igre nekad i sad”  .

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti