Sportske igre „Igre nekad i sad“: Revija kulturno umjetničkog stvaralaštva KS pod nazivom “Predškolski dani”, Općina Stari Grad

🤸‍♂️🤾🏻⛹🏻‍♂️🧗🏻‍♂️ Dana, 29. maja 2024. godine održana je tradicionalna manifestacija Revija kulturno umjetničkog stvaralaštva KS i Ustanova za specijalni odgoj i obrazovanje KS pod nazivom “Predškolski dani” za školsku 2023/24. godinu u organizaciji Ministarstva za odgoj i obrazovanje KS i JU “Institut za preduniverzitetsko obrazovanje KS”.

Prvi dan trodnevne manifestacije realizirane su sportske igre za djecu pod nazivom „Igre nekad i sad“, organizovane na sedam lokacija raspoređene prema općinama, a učesnici su bila djeca u 4., 5. i 6. godini života.

Igre su podijeljene u četiri discipline: skakanje u vreći, sačuvaj jaje, ples s balonima i potezanje užeta.

Sportske igreje za Općinu Stari su se realizirale  u “Aleji ambasadora”.

Mališani su uživali u ponuđenim sadržajima, trudili su se da uspješno završe sve zadatke pri čemu su pokazali  veliki entuzijazam. Djeca su bila sretna i zadovoljna zbog svojih postignuća, a na kraju su svi učesnici dobili medalje kao nagradu za svoje napore i uspjehe te svi zajedno pustili balone u zrak.

🤸‍♂️🤾🏻⛹🏻‍♂️🧗🏻‍♂️  Vrtić “Bulbuli”

Mališani iz vrtića “Bulbuli” mješovita grupa djece od 3 godine do polaska u školu učestvovali su u okviru  Revije kulturno -umjetničkog stvaralaštva u sportskim igrama pod nazivom “Igre nekad i sad” sa odgajateljicama Nasihom Karavdić i Almom Hrelja.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti