Škola zove drugare svoje: Završna svečanost u vrtićima JU “Djeca Sarajeva II dio

🧑🏻‍🤝‍🧑🏻👭🏼 Djeca u vrtiću uče, rastu i razvijaju se kroz igru. Igra je osnovna aktivnost koja doprinosi razvoju različitih aspekata razvoja djece. Biti u vrtiću je intelektualni i kreativni izazov za djecu.

📝 U vrtiću djeca stiču osnovne vještine kao što su međusobna saradnja, pomaganje, donošenje odluka, poštovanje pravila, smenjivanje u igri,  dogovaranje s prijateljima… Postaju samostalni, odgovorni i zreli, dostižući određeni stepen intelektualne, socio-emocionalne i fizičke zrelosti.

🎓 Na završnim svečanostima, koje se organizuju u vrijeme rastanka, djeca pokazuju samo dio onoga što su naučila u vrtiću, prelazeći iz svijeta igre i bezbrižnosti u svijet odgovornosti, učenja i izvršavanja svojih obaveza bez odgađanja.

🎉 Kvalitetni temelji obrazovnih znanja i vještina budućih školaraca mogli bi se postići samo uz partnerstvo roditelja i vrtića. Ovo partnerstvo zahtijevalo je otvorenost, povjerenje, toleranciju, a prije svega objektivnost, sposobnost razmjene informacija i saradnje u cilju postizanja zajedničkih ciljeva. Našim prvačićima i njihovim roditeljima želimo sreću u budućim školskim izazovima!

🎓 Vrtići: „ŽIŠ“, “Razigrani dani” 

🎓 Vrtić „ŽIŠ“

✨ Završna svečanost pod nazivom „Sretno đaci prvaci“, ispračaj 🧑🏻‍🤝‍🧑🏻👭🏼generacije  2023/2024. godine u sali Općine Novi Grad

🎓 Ples očeva i djevojčica

https://youtu.be/BFqRSk_EBaE

🎓 Ples mama i dječaka

https://youtu.be/ultPL1eHOQY

🎓 Vrtić “Razigrani dani”

✨ Završna svečanost pod nazivom „Sretno đaci prvaci“, ispračaj 🧑🏻‍🤝‍🧑🏻👭🏼generacije  2023/2024. godine 

S ponosom smo ispratili još jednu divnu generaciju naših predškolaca na veliki put, put slova i brojeva koje će sticati u školskim klupama i truditi se da opravdaju sva ona znanja i iskustva koja su stekli u našem vrtiću. Nadamo se da će vrijeme provedeno u našem vrtiću ostaviti duboki trag u njihovim malenim srcima i da će se rado sjećati predškolskih dana dok budu nizali životne uspjehe, istakla je Mirha Muftić, odgovorna odgajateljica vrtića “Razigrani dani”.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti