Sportske igre „Igre nekad i sad“: Revija kulturno umjetničkog stvaralaštva KS pod nazivom “Predškolski dani”, Općina Novi Grad

🤸‍♂️🤾🏻⛹🏻‍♂️🧗🏻‍♂️  Dana, 29. maja 2024. godine održana je tradicionalna manifestacija Revija kulturno umjetničkog stvaralaštva KS i Ustanova za specijalni odgoj i obrazovanje KS pod nazivom “Predškolski dani” za školsku 2023/24. godinu u organizaciji Ministarstva za odgoj i obrazovanje KS i JU “Institut za preduniverzitetsko obrazovanje KS”.

Prvi dan trodnevne manifestacije realizirane su sportske igre za djecu pod nazivom „Igre nekad i sad“, organizovane na sedam lokacija raspoređene prema općinama, a učesnici su bila djeca u 4., 5. i 6. godini života.

Igre su podijeljene u četiri discipline: skakanje u vreći, sačuvaj jaje, ples s balonima i potezanje užeta.

Sportske igreje za Općinu Novi Grad  su se realizirale u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko“.

Mališani su uživali u ponuđenim sadržajima, trudili su se da uspješno završe sve zadatke pri čemu su pokazali  veliki entuzijazam. Djeca su bila sretna i zadovoljna zbog svojih postignuća, a na kraju su svi učesnici dobili medalje kao nagradu za svoje napore i uspjehe te svi zajedno formirali veliki krug i pjevali  Proljetno kolo.

🤸‍♂️🤾🏻⛹🏻‍♂️🧗🏻‍♂️ Vrtić “Srećica”

Mališani iz odgojne grupe vrtića “Srećica” na  Reviji kulturno-umjetničkog stvaralaštva PU KS predstavljali su našu ustanovu na prvom danu manifestacije “Igre nekad i sad” koju su spremili zajedno sa učiteljicama Suanitom Banda i Amrom Redžović. 

Zahvaljujemo se Ministarstvu za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo i JU “Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo” na uspješno organizovanom danu za našu dječicu. Zahvaljujemo se i roditeljima naše dječice što su podržali naše učešće, istakla je Suanita Banda, odgovorna odgajateljica vrtića “Srećica”.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti