Sportske igre „Igre nekad i sad“: Revija kulturno umjetničkog stvaralaštva KS pod nazivom “Predškolski dani”, Općina Centar

🤸‍♂️🤾🏻⛹🏻‍♂️🧗🏻‍♂️ Danas, 29. maja 2024. godine održana je tradicionalna manifestacija Revija kulturno umjetničkog stvaralaštva KS i Ustanova za specijalni odgoj i obrazovanje KS pod nazivom “Predškolski dani” za školsku 2023/24. godinu u organizaciji Ministarstva za odgoj i obrazovanje KS i JU “Institut za preduniverzitetsko obrazovanje KS”.

Prvi dan trodnevne manifestacije realizirane su sportske igre za djecu pod nazivom „Igre nekad i sad“, organizovane na sedam lokacija raspoređene prema općinama, a učesnici su bila djeca u 4., 5. i 6. godini života.

Igre su podijeljene u četiri discipline: skakanje u vreći, sačuvaj jaje, ples s balonima i potezanje užeta.

Iz JU “Djeca Sarajeva” s Općine Centar na Pomoćnom stadionu Asim Ferhatović Hase učestvovalo je 119 djece iz osam vrtića: Iskrica, Leptirić, Lane, Razigrani dani, Skenderija, Šareni voz, Višnjik, i Vrapčić. Mališani su uživali u ponuđenim sadržajima, trudili su se da uspješno završe sve zadatke pri čemu su pokazali  veliki entuzijazam. Djeca su bila sretna i zadovoljna zbog svojih postignuća, a na kraju su svi učesnici dobili medalje kao nagradu za svoje napore i uspjehe te svi zajedno formirali veliki krug i pjevali  Proljetno kolo.

🤸‍♂️🤾🏻⛹🏻‍♂️🧗🏻‍♂️ Veliko mi je zadovoljstvo što smo se okupili na prvom danu trodnevne manifestacije „Igre nekad i sad“. Sretna sam što vidim toliko radosti i entuzijazma među našim najmlađima. Igre koje smo pripremili nisu samo zabavne, već i edukativne, jer kroz njih djeca uče o timskom radu, fair-playu i važnosti fizičke aktivnosti, istakla je mr. sc. Altijana Alić, Viši saradnik za profesionalni razvoj odgajatelja, nastavnika, stručnih saradnika na JU “Institut za preduniverzitetsko obrazovanje KS”.

Program su vodile i izvrsno animirale djecu odgajateljice Anida Katanović i Amela Korić.

🤸‍♂️🤾🏻⛹🏻‍♂️🧗🏻‍♂️ Skakanje u vreći

🤸‍♂️🤾🏻⛹🏻‍♂️🧗🏻‍♂️  Sačuvaj jaje

🤸‍♂️🤾🏻⛹🏻‍♂️🧗🏻‍♂️  Ples s balonima 

🤸‍♂️🤾🏻⛹🏻‍♂️🧗🏻‍♂️  Potezanje užeta

🤸‍♂️🤾🏻⛹🏻‍♂️🧗🏻‍♂️  Dodjela diploma i medalja

🤸‍♂️🤾🏻⛹🏻‍♂️🧗🏻‍♂️  Posebno me raduje što su predškolska djeca  s Općine Centar pokazala veliki trud i posvećenost u svim disciplinama. Svaka medalja koju su osvojili je simbol njihovog truda i uspjeha. Ponosni smo na sve učesnike i zahvaljujemo se roditeljima i vaspitačima na podršci.

Želim da se nastavite zabavljati i uživate u preostalim danima manifestacije. Hvala vam što ste dio ovog događaja i što doprinosite stvaranju lijepih uspomena za našu djecu, istakla je Indisa Klino, Član radne grupe i odgovorna odgajateljica vrtća “Višnjik”.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti