Edukacija o insektima i pčelama: Posjeta Udruženje pčelara „Behar“ kao razvojna aktivnost, vrtić „Ilijaš“

🐝🌼🍯 Edukacija djece o insektima, posebno o pčelama, igra ključnu ulogu u njihovom razvoju, pružajući im dublje razumijevanje prirode i ekologije. Posjeta pčelarskog društva omogućava djeci da izbliza vide život pčela i shvate njihov vitalni značaj za naš ekosistem. Kroz ovu aktivnost, djeca razvijaju ekološku svijest, znanstvenu radoznalost, i vještine timskog rada, dok uče o međusobnoj povezanosti svih živih bića i važnosti zaštite prirode.

🐝🍯 U okviru sedmične teme „Insekti i pčela“ vrtić „Ilijaš“ je posjetilo Udruženje pčelara „Behar“ iz Visokog te u sklopu realzicaije samostalne prakse studentice Lejle Abdukić, dvije grupe mališana je uživalo u upoznavanju pčelarskog zanata i brige o pčelama te značaju pčela za planetu Zemlju i ljude.

🐝 Djeca su u 6. godini života imali već dosta predstava o životu pčele, a u 4. godini života počinju usvajati predstave kroz igru. Jutro je bilo interaktivno i svi zadovoljni, djeca jer su vidjela košnicu, odijela, med, zdravi propolis,  gosti jer su im djeca pjevala i postavljali pitanja, a studentica jer je uspješno uz pomoć tima odgajatelja vrtića „Ilijaš“ realizovala ovu posjetu i temu.

🍯  Hvala gostima iz Visokog koji su došli i učinili da dan bude medom okupan, istakla je Sanja Fejzić, odgovorna odgajateljica vrtića „Ilijaš“.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti