Avantura na aerodromu: Očaravajući pogled u avio-svijet mališana iz vrtića “Vjeverica”

✈️ Posjeta aerodromu za mališane predstavlja uzbudljivu priliku da nauče o putovanju avionom i svijetu oko sebe. Djeca imaju priliku vidjeti avione iz blizine, saznati kako funkcioniše aerodromska infrastruktura i upoznati se sa ulogom pilota i stjuardesa. Kroz interaktivne aktivnosti i igre, mališani će razviti interesovanje za putovanja i proširiti svoje znanje o svijetu.

🛬 U okviru projekta “Zanimanje ljudi iz moje okoline”  koji se realizuje u vrtiću “Vjeverica”  5. mjeseci sa djecom iz odgojnih grupa u 5. godini života, učiteljice Ermina, Arnela, Fatima i Minela su dana, 26. marta. 2024 godine posjetile Međunarodni aerodrom Sarajevo.

🛫 Djeci je na taj način pobliže prikazano ko sve radi na aerodromu, kakva sve zanimanja imamo na istom, kakav je posao pilota i stjuardese…

🛩️ Djeca su bila oduševljena posjetom aerodromu.

✈️ Kroz vođenu turu imali su priliku vidjeti velike avione  kako slijeću i polijeću.

🛬 Njihova znatiželja i uzbuđenje bili su jako veliki dok su istraživali različite dijelove aerodromske infrastrukture i postavljali brojna pitanja, uposlenim koji su sa njima obišli svaki kutak Sarajevskog aerodroma.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti