Učimo empatiju: Važnost obilježavanja Svjetskog dana osoba s Down sindromom u vrtićima JU “Djeca Sarajeva” I dio

💞  Svjetski dan osoba s Down sindromom je prilika da se istakne važnost razumijevanja, podrške i inkluzije u našim zajednicama. U vrtićima, ova posebna prilika može biti ilustrirajući trenutak za djecu, roditelje i osoblje, podstičući ih da cijene različitosti i shvate koliko je važno pružiti podršku svakom djetetu. Također, može biti prilika da se naglasi da smo svi različiti, ali isto tako, da smo svi jednako važni i vrijedni.

💞  Obilježavanje Svjetskog dan osoba s Down sindromom u vrtićima JU “Djeca Sarajeva” djeci pruža priliku za učenje i razvoj empatije.

💞   “Svi smo različiti, i svi smo jednako vrijedni. Poput šarenih čarapa zajedno činimo najljepšu sliku našeg društva.”

💞  Vrtići: “Bajka”, “Mašnica”, “Pčelica”

💞  Vrtić  “Bajka”

U vrtiću “Bajka” u povodu Svjetskog dana osoba s Down sindromom realizirane su aktivnosti koje su imale za cilj od najranijeg uzrasta razvijati svijest kod djece o prihvatanju različitosti, graditi empatične odnose među djecom i poticati ih da budu podrška svim svojim drugarima!

💞  Vrtić “Mašnica”

U vrtiću “Mašnica”, 21.mart – Svjetski dan osoba sa Down sindromom obilježen je nošenjem šarenih čarapa, a to im je bila i prilika i poticaj za razgovor s djecom o toleranciji i različitostima među ljudima.

💞  Vrtić “Pčelica”

U vrtiću “Pčelica” obilježen je Svjetski dan osoba s Down sindromom s ciljem poticanje saosjećanja i empatije kod djece prema vršnjacima s različitostima, odgajateljice Samira i Nerma.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti