Pouka iz prirode: Zašto je posjeta farmi važna za djecu vrtićkog uzrasta, vrtić „Ilijaš“

🐄🐐🐑 Posjeta farmi predstavlja nezaboravno iskustvo za djecu vrtićkog uzrasta, pružajući im priliku da direktno uče o životinjama i steknu praktično znanje o životinjskom svijetu.

🐄🐐🐑 Učenje kroz direktno iskustvo podstiče sva čula djeteta, omogućavajući im da bolje razumiju svijet oko sebe. Ova vrsta aktivnosti također ističe važnost saradnje između vrtića, roditelja i šire društvene zajednice, što je ključno za uspješan odgojno-obrazovni rad. Posjeta farmi na Vlaškovu, naselju u blizini Ilijaša, bila je jedna od takvih aktivnosti u kojoj su djeca vrtića „Ilijaš“ imala priliku da vide domaće životinje te su bila oduševljena sa svim što su vidjela i doživjela. Ovo nezaboravno iskustvo su im omogučili odgajatelji Adnan Lisaković, Nermina Hanić i Latifa Halilović.

❤️ Hvala porodici Dervišević što su omogućili posjetu farmi za djecu iz dvije odgojne grupe mlađeg uzrasta.  Vaša podrška omogućila je nezaboravno iskustvo koje će djeca dugo pamtiti, ispred kolektiva vrtića „Ilijaš“ istakla je Sanja Fejzić, odgovorna odgajateljica.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti