Mališani iz vrtića “Dunje” pokazali zahvalnost i kreativnost prilikom posjete gradonačelnici Sarajeva

🇧🇦 Mališani iz vrtića “Dunje” su dana, 11. marta 2024. godine imali priliku posjetiti gradonačelnicu grada Sarajeva, dr. Benjaminu Karić rod. Londrc, te Vijećnicu, istaknuti simbol grada Sarajeva. Ovo iskustvo je imalo za cilj razvoj njihove socijalne svijesti i poštovanja prema autoritetima.

💞 Posjeta je počela upoznavanjem s zgradom Vijećnice i njenom namjenom, što je djeci omogućilo da bolje razumiju važnost ovog zdanja u lokalnoj upravi i životima građana.

✨ Nakon toga, mališani su imali priliku susresti se s gradonačelnicom, koja ih je srdačno dočekala.

🎉 Kao znak zahvalnosti i poštovanja, mališani su gradonačelnici poklonili crtež na kojem je ona prikazana kao superjunakinja koja čuva Sarajevo. Ova gesta nije samo ilustrirala kreativnost djece, već je istovremeno i ilustrovala njihovu poštovanje prema gradonačelnici i gradu.

🍬🥇 Gradonačelnica je potom počastila djecu, a svakom odgajatelju je darovala po jedan zlatnik grada Sarajeva, simbolizirajući zahvalnost za njihov rad i doprinos u odgoju i obrazovanju djece.

❤️ Odgajatelji su bili duboko dirnuti ovom gestom i izrazili su svoju zahvalnost, prepoznajući kako ovakva iskustva imaju značajan uticaj na razvoj djece, jer im pružaju priliku da nauče o važnosti poštovanja, zahvalnosti i socijalne interakcije, te da shvate da i oni, ma koliko bili mali, mogu učiniti velike stvari, istakla je Anesa Herenda, odgovorna odgajateljica vrtića “Dunje”.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti