Umjetnost s ljubavlju: Kreativne avanture naših mališana za 8. mart – Međunarodni dan žena III dio

❤️🌷🌹🌸 Uoči 8. marta – međunarodnog dana žena, naši mali umjetnici su se okupili u vrtiću kako bi stvorili nešto posebno za svoje najdraže žene.
Kroz različite aktivnosti pokazali su svoju kreativnost, razvijali važne vještine i iskazali neizmernu ljubav prema svojim mamama.

🌸 Izradom čestitki svako dijete je stvorilo jedinstveno umjetničko djelo za svoju mamu. Kroz ovu individualnu izradu, djeca su razvijala svoju kreativnost, finu motoriku i osjećaj za estetiku, istovremeno izražavajući ljubav prema svojim majkama na jedinstven način.

❤️ Na radionicama s očevima, mališani su uživali u zajedničkom stvaranju, učeći važnost timskog rada i podrške. Ove aktivnosti su ne samo jačale vezu između djeteta i oca, već su također podržavale djetetov kreativni razvoj i samopouzdanje.

🌹 Uzbuđenje je dosegnulo vrhunac kada su mališani izveli poseban performans za mame u vrtiću. Njihova izvedba ilustrirala je ljubav, radost i zahvalnost prema svojim majkama, dok su istovremeno pokazivali svoje umjetničke talente i scenske sposobnosti.

🌷 Ove aktivnosti ne samo da su obogatile djetinjstvo naših mališana već su im pružile priliku da iskažu svoju kreativnost i ljubav na poseban način, dok su istovremeno razvijali važne vještine i vrijednosti koje će im koristiti u budućnosti.

❤️ Vrtić:  “Dunje”

❤️ Vrtić “Dunje”

Povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena u vrtiću “Dunje” djeca iz starijih grupa su zajedno sa svojim odgajateljima pripremila priredbu za mame.

Kroz ples, recitacje, recitale i dramatizaciju, djeca su uspjela da svojim mamama pokažu koliko im znače i koliko ih vole.

Također, pripremili su iznenadenje za žene u svom naselju tako što su napravili čestitke i podjelili ih. Na licima mnogih žena djeca su uspjela da izmame osmjeh na licu.

Djeca iz mlađih grupa su sa svojim mamama izrađivale čestitke povodom njihovog praznika, istakla je odgovorna odgajateljica Arnesa Herenda.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti