Obrazovanjem do očuvanja identiteta: Podučavanje djece o domovini i obilježavanje 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine VI dio

🇧🇦 U savremenom dinamičnom svijetu, sačuvati kulturni identitet predstavlja izazov koji zahtijeva posebnu pažnju i posvećenost. Ključni element u tom procesu je obrazovanje djece o njihovoj domovini, koje im pomaže da stvore svijest o historiji, kulturi i vrijednostima vlastite zemlje. U Bosni i Hercegovini, obilježavanje 1. marta – Dana nezavisnosti posebno je važno, jer pruža priliku za jačanje nacionalnog ponosa i povezivanje najmlađih s njihovim naslijeđem.

🇧🇦 U vrtićima JU „Djeca Sarajeva“ realizirane su svečanosti, radionice i posjete u povodu obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u cilju poticanja ljubavi prema domovini, razvijanja osjećaja jednakosti, jačanja tolerancije, promovisanja suživota i njegovanja patriotizam, jer je to ključno za izgradnju bolje, zajedničke budućnosti.

🇧🇦  Vrtići: „Bajka“,  „Ribica“, „Vrapčić“

🇧🇦 Vrtić  “Bajka”

🇧🇦 Povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine djeca iz vrtića “Bajka” su putem svečanost pod nazivom “Domovini s ljubavlju” pokazala putem pjesme, plesova, recitala šta su sve naučili o domovini i koliko je vole.

🇧🇦 Vrtić „Ribica“

🇧🇦 Djeca iz vrtića “Ribica” su učestvovali u svečanom defileu povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine i Dan općine Hadžići zajedno s djecom iz osnovnih škola.

🇧🇦 Vrtić „Vrapčić“

🇧🇦  Povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine mališani iz vrtića “Vrapčić” prošetali su starim jezgrom grada, Baščaršijom, posjetili Vijećnicu . Potom su se počastili ćevapima, najprepoznatljivijim bosanskim jelom.

https://youtube.com/shorts/UdEiKvyF2QQ?feature=share

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti