Obrazovanjem do očuvanja identiteta: Podučavanje djece o domovini i obilježavanje 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine II dio

🇧🇦 U savremenom dinamičnom svijetu, sačuvati kulturni identitet predstavlja izazov koji zahtijeva posebnu pažnju i posvećenost. Ključni element u tom procesu je obrazovanje djece o njihovoj domovini, koje im pomaže da stvore svijest o historiji, kulturi i vrijednostima vlastite zemlje. U Bosni i Hercegovini, obilježavanje 1. marta – Dana nezavisnosti posebno je važno, jer pruža priliku za jačanje nacionalnog ponosa i povezivanje najmlađih s njihovim naslijeđem.

🇧🇦 U vrtićima JU „Djeca Sarajeva“ realizirane su svečanosti, radionice i posjete u povodu obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u cilju poticanja ljubavi prema domovini, razvijanja osjećaja jednakosti, jačanja tolerancije, promovisanja suživota i njegovanja patriotizam, jer je to ključno za izgradnju bolje, zajedničke budućnosti.

🇧🇦  Vrtići:  “Višnjik”, “Umihana Čuvidina”,  “Zeko”

🇧🇦 Vrtić “Višnjik”

🇧🇦  Povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine djeca iz vrtića “Višnjik” su prošetali do “Spomen – obilježje ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995. godine” da bi odali počast nevino ubijenoj djeci u posljednjem ratu te šetnju nastavili do spomenika bosanskom kralju Stjepanu Tvrtku I Kotromaniću.

🇧🇦 Vrtić  “Umihana Čuvidina”

🇧🇦  Povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine djeca iz vrtića “Umihana Čuvidina” su putem svečanost pod nazivom “Sretan Dan nezavisnosti Bosno i Hercegovino” pokazala putem pjesme, plesova, recitala šta su sve naučili o domovini i koliko je vole.

🇧🇦 Vrtić “Zeko”

🇧🇦  Povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine djeca iz vrtića “Zeko” su prošetala starim dijelom grada Baščaršijom posjetivši Vijećnicu, Sebilj, kojom prilikom su hranili golubove, obišli Begovu džamiju i Katedralu te su se na kraju počastili ćevapima, najprepoznatljivijim bosanskim jelom.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti