Sjećanje na Sarajevo ’84: Putovanje kroz olimpijski duh i predstavu “Vučko i Crvenkapica”, vrtić “Višnjik”

❄️ XIV Zimske olimpijske igre u Sarajevu 1984. godine ostavile su neizbrisiv trag u povijesti ne samo kao sportski događaj već i kao simbol zajedništva, tolerancije i mira. Kroz predstavu “Vučko i Crvenkapica”, odgajateljice vrtića „Višnjik“ su pružile djeci priliku da se prisjete i upoznaju s čarima olimpijskog duha. Kroz ovu interaktivnu predstavu, djeca su se susrela s likom maskote Vučka, olimpijskim krugovima, simbolima poput olimpijske pahuljice te različitim sportskim disciplinama.

🐺 Nakon što su se upoznali s osnovama Olimpijade, djeca su imala priliku plesati uz pjesmu o Vučku, što je dodatno produbilo njihovo razumijevanje i povezanost s ovim simbolom olimpijskih igara. Također, za djecu je organizirana i “Mala olimpijada” te multimedijalni prikaz organiziranja i realiziranja Olimpijade.

🏂 Ovaj multidisciplinarni pristup nije samo poticao interes djece za sport, već je također razvijao ključne osobine poput timskog rada, poštovanja različitosti, fair-playa i motivacije za postizanjem ciljeva. Kroz sudjelovanje u aktivnostima poput plesa i igre, djeca su također razvijala motoričke sposobnosti, ritam, kreativnost i socijalne vještine, što ih čini cjelovito obrazovanima i spremnima za izazove budućnosti, istakle su Indisa i  Andrea, odgajateljice vrtića “Višnjik”.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti