Igranje uloge: Kako posjeta glumca oblikuje predškolsko maštanje, vrtić „Labudovi“

✨ U vrtićkom okruženju, gdje svaki trenutak oblikuje temelje budućeg razvoja, upoznavanje umjetničkog svijeta glume može imati nevjerovatan uticaj na predškolce. Ulazak glumca u vrtić nije samo igranje predstave, već prilika da djeca dožive čari kreativnosti i igre uloga. Kroz ovu interakciju, mališani ne samo da razvijaju svoju maštu i emocionalnu inteligenciju, već i stiču važne komunikacijske i saradničke vještine.

✨ Kroz nastavak na realizaciji Projekta „Od slikovnica do pozornice“ u vrtiću „Labudovi“ danas je bilo veselo, a najveću zaslugu za dobro raspoloženje i druženje je posjeta glumca Aldina Tucića, koji je svojim dolaskom dao doprinos  realizaciji Projekta.
Kroz razgovor, pjesmu, glumu djeca su se upoznala s pozivom „glumac“. Zanimalo ih je Od kada glumi? Ko je njegova publika? Šta je sve potrebno da se predstava odigra pred publikom. Da li je najteže naučiti tekst za predstavu? 
Na zanimljiv način je odgovarao na dječija pitanja na taj način da prepoznaju kako ustvari vrlo često djeca glume da bi ostvarila cilj. Kroz odgovore pozivao je djecu da odglume situacije iz svakodnevnog života, što je djecu dodatno aktiviralo. Djeca su kroz glumu, igru dobila odgovore na postavljena pitanja.
Ispričao nam je priču o zaboravljenoj lutki pokazujući sve čari glume.  Na kraju druženja i djeca su odigrala predstavu za gosta, zahvalila se glumcu na posjeti s željom za ponovnim susretom i druženjem, istakla je Senada Herak, odgovorna odgajateljica vrtića “Labudovi”.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti