Dani dječije radosti: Radost, smijeh i nezaboravni trenuci u vrtićima JU „Djeca Sarajeva“ VII dio

✨ Dolazak Nove godine uvijek nosi sa sobom posebnu magiju, ali u vrtićima JU „Djeca Sarajeva“, radost i smijeh dobijaju poseban ton uoči Dana dječije radosti. To je vrijeme kada se na licu svakog mališana rađa osmijeh, kada srce zaigra od radosti, a cijelo dijete odiše srećom i zadovoljstvom. Dan dječije radosti postaje prilika za nezaboravne doživljaje, druženje, i naravno, darivanje.

🎉 U svim vrtićima JU “Djeca Sarajeva”, ovo posebno vrijeme obilježeno je raznovrsnim aktivnostima koje su priredili odgajatelji, a koje ostavljaju neizbrisive uspomene, šireći radost među najmlađima.

🎁 Neka ova Nova godina bude popločana osmjesima i nezaboravnim trenucima, ispunjavajući djetinjstvo svakog mališana s radošću, igrom i čarolijom.

💕  S posebnom toplinom, želimo da djeca odrastaju s ljubavlju, radošću i saznanjem, te da svaki trenutak bude ispunjen čudima i otkrićima za svu djecu JU „Djeca Sarajeva“.

🎄 Sretna Nova 2024. godina!

 

✨ Vrtić „Vjeverica“

Dan dječije radosti u vrtiću „Vjeverica“ za mališane iz odgojne grupe u 6. godini života odgajateljice Edita i Amra u saradnji s mamom Eminom Spahić – Deda Mrazom, upriličile su interaktivnu predstavu pod nazivom „Novogodišnja bajka“.

Također, djeci su upriličeni paketići u saradnji s roditeljima odgojne grupe, kao i zajednički paketić, igračke za odgojnu sobu koje su djeca poželjela od Deda Mraza.

Tata Zlatan Spahić je sve to lijepo propratio divnim fotografijama, koje će djeci i roditeljima ostati kao najljepše uspomene iz vrtića.

Novogodisnji praznici posebna su radost za djecu i uzbuđenje koje se itekako osjeti u pripremi za doček i u vrtiću. Djeca se danima spremaju, ukrašavaju i dekorišu sobe i jelkice  isčekuju veselog dedicu s poklonima.

Ovaj put u našem vrtiću djeca su u isčekivanju Deda Mraza kitila jelku, dekorisala sobu, pisala pisma i crtala posebne crteže.
I konačno, došao je taj dan kad je stiglo pismo od Deda Mraza, koji je djeci poručio da im uskoro dolazi s poklonima.

Uz zvončiće i smijeh potražili smo ga u našem dvorištu gdje nas je pozdravio uz pjesmu i poklone.

Novogodišnja bajka 

https://youtu.be/gHAV6oBajyU

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti